USPJEŠNI EUROZASTUPNIK

I PICULA NAJAVIO KANDIDATURU ZA ŠEFA SDP-a? 'Komadina bi mogao imati protukandidata!'

Iako još nema zahtjeva za izglasavanje nepovjerenja Milanoviću, Picula je možda u prilici preuzeti stranku
 Cropix

ZAGREB - SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula bio je gost emisije HTV-a Hrvatska uživo te progovorio o odnosu s premijerom Zoranom Milanovićem koji ga je na euroizborima stavio tek na peto mjesto koalicijske liste. No sve je pobijedio u Hrvatskoj - dobio je najviše glasova, prenosi HRT.

Možda je u prilici preuzeti stranku. Izravnog zahtjeva za izglasavanje nepovjerenja Milanoviću još nema, no SDP i nakon slučaja Linić te smjene dvaju ministara čekaju burni dani.

- Ovoj Vladi, odnosno vodstvu stranke koji predstavlja i SDP u Vladi, treba dati još priliku da naprosto jedan dio programa, na koji su se obvezali da će realizirati, odrade. Ako se to ne dogodi i ako nezadovoljstvo u stranci i u javnosti dosegne jedan vrlo visok nivo, tada naravno da bih želio biti među onima koji bi svojim idejama i svojim programom pokušati obnoviti SDP i povjerenje u javnu vlast u Hrvatskoj, rekao je Picula.

- Nije isključeno, završio je razgovor Picula u Hrvatskoj uživo odgovorivši na pitanje da bi Zlatko Komadina, koji je već najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a, mogao dobiti protukandidata, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:37