PIŠE SNJEŽANA PAVIĆ

I Pilat je radio sve po zakonu: Dok štitite nasilnike, taj vam izgovor više ne pali!

Seksualni zločini jedini su gdje se prečesto sva krivnja sruči na glavu žene: što je čekala, što nije prijavila odmah, kako je bila obučena?

Ne piše u zakonu da biskupi, dekani, ministri, direktori moraju javno podržavati žrtve, osnaživati ih da se jave, uložiti u pravosuđe da profunkcionira kako treba, financirati pomoć i javne kampanje kako bi se mijenjala kultura u društvu koja slavi nasilnike, a žrtve optužuje da lažu

 Vlado Kos/Cropix
Objavljeno: 11. travanj 2023. 14:28

Nadbiskup Hranić napravio je sve po zakonu: svećenika u Sotinu prijavio je crkvenim i civilnim vlastima, a to što je rekao da ga nije htio maknuti iz župe da mu se ne bi "srušio svijet", to je stvar slobode govora. Roditelji su, doduše, još 2016. prijavili župnika za seksualno zlostavljanje ministrantica, prije punih šest godina, a i dalje nema presude ni ikakvog obeštećenja žrtvama. Neće ih ni biti jer je počinitelj preminuo, blago u Gospodinu.

Možemo se kladiti da je sve bilo po zakonu, da po zakonu sve rade i nadbiskup i DORH. A da je kojim slučajem župnik poživio i da je sve došlo na sud, ne bismo se čudili kad bi nastupila zastara ili kad bi ga oslobodili jer nema dokaza. Sve po zakonu.

Od tisuću seksualnih prijestupnika samo će 310 biti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:55