SVJEŽA SNAGA

I POTPREDSJEDNIK RAČANOVE VLADE ŽELI BITI PREDSJEDNIK Ante Simonić (70) razmišlja o utrci, 90-ih je aktivno sudjelovao u politici kao član HSS-a

 
Ante Simonić snimljen 2003.
 Miroslav Kiš / Arhiva Cropix

“Ozbiljno razmišljam o kandidaturi na predsjedničkim izborima. Radimo na tome. Kad budemo spremni, objavit ćemo kandidaturu.” Tako je u intervjuu Novom listu najavio svoju moguću predsjedničku kandidaturu sedamdesetogodišnji liječnik, prof. dr. Ante Simonić, koji je 90-ih aktivno sudjelovao u političkom životu Hrvatske kao član HSS-a. Bio je i saborski zastupnik, u Račanovoj je Vladi bio njezin potpredsjednik.

Naglašava da bi njegova kandidatura trebala biti plod dogovora s istaknutim ljudima iz javnog života koji su zaključili da bi se za početak njihova djelovanja Simonić trebao kandidirati na predsjedničkim izborima, a moguće da bi to bila i platforma za novu političku snagu koja će izaći i na parlamentarne izbore.

Kaže da je njemu i njegovim istomišljenicama cilj okupljati, a ne razdvajati te definirati prioritete, kao i inzistirati na razgovorima koji će uroditi dogovorom i rješenjima.

Po Simoniću, ovo je ključni trenutak upravo za takva razmišljanje i akciju jer “društvo nikad nije bilo toliko razjedinjeno”. Kaže i kako treba potaknuti građane da izađu na izbore.

Simonić objašnjava da želi biti izvanstranački kandidat te da neće biti eksponent ni jedne tajnovite financijske skupine, oligarhije ili ekonomske strukture.

Kaže da će novac za izbore prikupljati od donacija građana preko crowdfunding kampanje putem interneta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:47