ŠPALIR SMRTI

I trećem uhićeniku iz Negoslavaca određen zatvor zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina na Ovčari

Muškarca se sumnjiči da je sudjelovao u ratnom zločinu nad zarobljenim hrvatskim vojnicima, policajcima i civilima na Ovčari 1991.
priveden mještanin Negoslavaca u pratnji policije
 Ivan Peric/CROPIX

Muškarcu iz Negoslavaca u dobi od 46 godina, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je istražni zatvor temeljem kaznene prijave Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina na Ovčari kod Vukovara 1991. godine, nakon pada obrane grada.

Njega se također sumnjiči da je, kao i ranije dva uhićena njegova sumještanina, sudjelovao „u grubom fizičkom zlostavljanju ratnih zarobljenika - pripadnika Hrvatske vojske/Zbora narodne garde, redarstvenika MUP-a RH i drugih dragovoljaca pripadnika hrvatskih oružanih snaga te manjeg broja civila dovezenih iz bolnice u Vukovaru“ u tzv. špaliru smrti.

Sada uhićeni muškarac tada je imao 17 godina, a inače je svo ovo vrijeme živio u Negoslavcima i radio u Vupiku.

I on je prijašnjih godina u nekoliko navrata pozivan na različite razgovore u policiju vezano uz sumnje ili saznanja o ratnom zločinu počinjenom na Ovčari, no do sada nije bio uhićen.

Istražni zatvor mu je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao postati nedostupan pravosudnim tijelima Republike Hrvatske zbog blizine granice sa susjednim državama, a s obzirom da posjeduje i državljanstvo Srbije.

image
priveden mještanin Negoslavaca u pratnji policije
Ivan Peric/CROPIX
image
priveden mještanin Negoslavaca u pratnji policije
Ivan Peric/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 21:10