POTVRDIO JUTARNJEM

I Turudić želi biti predsjednik Vrhovnog suda: ‘Točno je, javit ću se na poziv, imam sve reference‘

‘Imam 30 godina sudačkog iskustva, bio sam pomoćnik ministra, predsjednik DSV-a... Imam sve reference za taj posao‘, kaže Turudić
Ivan Turudić
 Bruno Konjevic/Cropix

Na treći javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda, kako doznajemo, prijavit će se i Ivan Turudić, bivši šef Županijskog suda u Zagrebu. Informaciju nam je danas potvrdio sam Turudić.

- Točno je, javit ću se na poziv. Imam 30 godina sudačkog iskustva, od toga 15-ak godina kao predsjednik Općinskog i Županijskog suda, te kao v.d. predsjednika Visokog kaznenog suda. Bio sam dvije godine pomoćnik ministra, te predsjednik DSV-a. Imam sve reference za taj posao - kazao nam je Turudić.

Treći javni poziv koji je objavio DSV otvoren je do 6. kolovoza, a nakon toga sve prijave koje stignu, DSV će uputiti predsjedniku Zoranu Milanoviću koji treba donijeti odluku hoće li jednog od tih kandidata predložiti Saboru koji ga potom treba izglasati s najmanje 76 glasova.

Do sada je kandidaturu najavio Marin Mrčela koji trenutačno obavlja dužnost v.d.-a predsjednika Vrhovnog suda. On je na toj dužnosti od isteka mandata Đuri Sessi. U medijima se nagađa da bi u utrku mogao i sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Radovan Dobronić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. srpanj 2022 19:14