DIVJAK NEZADOVOLJNA

Iako projekt još traje, bez najave su ugašene internetske stranice Škole za život

“Ugašena mrežna stranica www.skolazazivot.hr. Oni koji ne znaju graditi, u rušenju su dobri”, napisala je Blaženka Divjak
Blaženka Divjak
 Damir Krajač/Cropix

Bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na svojoj se stranici na Facebooku osvrnula na gašenje internetske stranice Škola za život.

“Ugašena mrežna stranica www.skolazazivot.hr. Oni koji ne znaju graditi, u rušenju su dobri”, napisala je Blaženka Divjak. Naglasila je kako je mrežna stranica Škole za život izrađena uz financiranje iz fondova EU (ESF) te je bila dostupna u hrvatskoj i engleskoj inačici.

Nadalje, sadrži brojne vrijedne resurse kao što su dokumentirani rezultati projekata CKR i i II te SRSS 1, 2 i 3: Savjetnički posjeti školama, Regionalni skupovi, Virtualne učionice, Izvještaji o edukacijama i radionicama, Sve metodičke preporuke, Svi metodički priručnici, Novi kurikulumi, Planovi i rasporedi za nastavu na daljinu, videolekcije i radni materijali za OŠ i SŠ te za Školu na Trećem, Priručnici za nastavu na daljinu, Odgovori na često postavljana pitanja, Dokumenti o vrednovanju i provedbi nastave na daljinu, Upute za tablete.

“Zašto je MZO odlučio da treba ugasiti mrežnu stranicu? Novac? Teško, jer je financiranje osigurano iz EU fondova kako za izradu tako i za održavanje (ESF projekti CKR I i CKR II). Neznanje? Budući da projekt preko kojeg je izrađena još traje, postoji obaveza da se mrežna stranica drži još barem pet godina.

Nemar? Brisanje svega što bi ukazivalo na to da se radilo?” napisala je Blaženka Divjak na Facebooku te navela da je putem e-maila poslala upit aktualnom ministru i njegovu kabinetu o gašenju stranice. Očekuje se očitovanje MZO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:46