PLENKOVIĆ NA VLADI

Ide novi krug porezne reforme: ‘Pozivam javnost za strpljenje, glavni cilje je povećanje plaća‘

"Nastavljamo s novim krugom porezne reforme koja ima za cilj povećati plaće u Hrvatskoj"

Andrej Plenković

 Damir Krajac/Cropic

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici vlade istaknuo da je cilj najavljene porezne reforme povećanje plaća, te pozvao javnost na strpljenje u vezi pojedinosti te reforme.

"Nastavljamo s novim krugom porezne reforme koja ima za cilj povećati plaće u Hrvatskoj", rekao je Plenković u uvodu vladine sjednice i dodao kako vidi da ima puno spekulacija i komentara u medijskom prostoru.

"Pozivam sve da se strpe još neko vrijeme dok se na razini vlade u potpunosti usuglasimo oko paketa koji bi, prema našem planu, nakon javne rasprave bio upućen u prvo saborsko čitanje do ljetne stanke, a onda bi se u drugom čitanju izglasao najesen", dodao je.

Cilj je po njegovim riječima povećati plaće, a istodobno ne smanjivati mirovine ni uplate odnosno doprinose u mirovinski sustav.

"Uz puno komentara za nešto što je još u fazi konačne razrade, predlažem svima strpljenje, a kao i svaki puta do sada svaka naša reforma imala je kao posljedicu povećanje plaća i dodatno rasterećenje gospodarstva, a vodit ćemo računa i o položaju jedinica lokalne i područne samouprave, rekao je Plenković

Ustvrdio je da je sadašnja vlada "učinila ogromne iskorake u povećanje prihoda jedinica lokalne i područne samouprave".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:45