BITKA ZA METROPOLU

IDE PROTIV BANDIĆA I OSTOJIĆA U utrku za gradonačelnika Zagreba Laburisti šalju Vukšića

Od 1978. do 2001. radio je kao novinar, a nakon toga kao urednik. Bio je direktor programa Nove TV te Z1
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - U utrku za gradonačelnika Zagreba Hrvatski laburisti šalju Branka Vukšića . Izvršni odbor zagrebačke organizacije na sinoćnoj je sjednici odlučio da će njihov kandidat u glavnom gradu biti saborski zastupnik stranke Vukšić. Odluku još treba potvrditi Skupština zagrebačke organizacije 16. veljače, no to je samo formalno.

Vukšić je suosnivač Laburista, a radio je i na programskim dokumentima stranke. Prije ulaska u politiku odnosno Laburiste, Od 1978. do 2001. radio je kao novinar, a nakon toga kao urednik i kolumnist. Bio je direktor programa Nove TV te Z1 - Zagrebačke televizije.

U Saboru vodi Odbor za infomiranje i medije, a član je Odbora za obrazovanje te Odbora za gospodarstvo.

Vukšić se za fotelju zagrebačkog gradonačelnika bori u žestokoj konkurenciji sa Milanom Bandićem, SDP-ovim ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem, poduzetnikom Vladimir Ferdeljijem.

U SDP-u u čijem biračko tijelo zadiru Laburisti uvjereni su da Vukšić ne može dobiti izbore, ali jedan član Predsjedništva stranke priznaje kako zbog rejtniga koji ima ta stranka može osvojiti 10 posto. Te glasove će, kaže naš sugovornik iz vladajuće stranke, uzeti upravo njihovom kandidatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:58