U PONOĆ ISTEKAO ROK

'IDEMO NA REFERENDUM!' Inicijativa '67 je previše' prikupila više od 600.000 potpisa: 'Uspjeli smo! Nijedna vlada ovo ne smije ignorirati'

 
Prikupljanje potpisa
 Ranko Suvar / CROPIX

Čelnici sindikata koji su pokrenuli prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma "67 je previše", kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina, objavili su nekoliko minuta nakon ponoći da su prikupili više od 600.000 potpisa građana.

U ponoć je istekao rok za prikupljanje potpisa. "Inicijativa je uspjela", rekli su organizatori.

Zahvalili su potom svima koji su potpisali inicijativu, volonterima te medijima na objektivnom izvještavanju.

"Ljudi su tražili naše štandove, išli s jedne strane grada na drugu kako bi dali potpis. I mladi, i stari, i oni srednjih godina su shvatili koliko je ovo važno za sve nas, za našu državu i za budućnost svih nas", kažu iz inicijative.

Iz inicijative kažu da će sve liste pregledati, spremiti u kutije i onda se uputiti u Hrvatski sabor. "Dat ćemo sve od sebe da to bude što prije".

"Bojimo li se opstrukcija? Gledajte, opstrukcije su u našoj državi postale kao nekakvo pravilo. Ipak, nijedna vlada ovo ne može i ne smije ignorirati", rekli su organizatori inicijative na Trgu bana Jelačića nakon čega su simbolički u zrak pustili balon s brojkom 67 na njemu.

Ministarstvo uprave utvrdilo je da je u registru birača 27. travnja 2019. bilo upisano ukupno 3.735.680 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj te da je za raspisivanje sindikalnog referenduma "67 je previše" potrebno skupiti najmanje 373.568 potpisa.

Zagreb, 110519.
Trg bana Jelacica.
Konferencija za medije inicijative 67.
Na fotografiji: Vilim Ribic, Mirela Bojic, Kresimir Sever.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
Konferencija za medije inicijative '67 je previše'

Sindikalna inicijativa "67 je previše" je 27. travnja u ponoć na Trgu bana Jelačića počela prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2022 16:47