POLITIČKI POTRES U ISTRI

IDS držao presicu o stegovnom postupku protiv Miletića, on ih preduhitrio: Napuštam stranku!

"Poštovani, temeljem članka 9. i 10. Statuta IDS-a s današnjim danom 5. veljače 2022. godine istupam iz IDS-a"

Boris Miletić

 Facebook, Mirko Ferlin/Cropix

Boris Miletić u subotu je, nakon što je dan ranije Predsjedništvo IDS-a pokrenulo protiv njega stegovni postupak, istupio iz IDS-a. Objavio je to na svom službenom Facebook profilu danas ujutro.

- Poštovani, temeljem članka 9. i 10. Statuta IDS-a s današnjim danom 5. veljače 2022. istupam iz IDS-a, piše u dopisu koji je uputio IDS-u aktualni istarski župan i bivši predsjednik stranke. Napisao je i da je bio član te stranke od 31. srpnja 1996. godine.

Objavio je to odmah na početku presice koju je održao u subotu IDS u svojim službenim prostorijama. Tamo se predsjednik stranke Dalibor Paus pojavio zajedno s članovima Predsjedništva - nekad desnom rukom Miletića i njegovom zamjenicom dok je bio gradonačelnik Pule - Elenom Puh Belci te labinskim gradonačelnikom Valterom Glavičićem i porečkim gradonačelnikom Lorisom Peršurićem.

Paus na početku presice, gdje je medijima davao izjave, nije znao za tu odluku, a kada su mu je novinari priopćili, kazao je da mu je žao da se to dogodilo.

- Žao mi je zbog svega što je Boris napravio. To je ishitrena odluka. Stegovni postupak se ne može voditi protiv nekoga tko nije član, kazao je Paus.

Dodao je da svejedno neće otkriti meritum stegovnog postupka iako će on očito biti obustavljen. IDS je ovime ostao bez svog župana, a Paus na to kaže da je on legitimno izabran i da će se dalje razmotriti kako će stvari funkcionirati.

Veli da se ne boji eventualnog iznošenja prljavog veša.

- Ne bojim se. Ukoliko bude nešto na što treba reagirati, reagirat ću, kazao je predsjednik stranke koji, kao i sinoć, nije točno rekao zašto je uopće pokrenut stegovni postupak.

Pojasnio je da je Miletić znao temu dnevnog reda sastanka Predsjedništva i da nije došao te da ne zna zašto nije došao. Od svih članova samo je jedan član glasao suzdržano. Protiv niti jednog drugog člana vezano za istu temu nije pokrenut stegovni postupak, a ako se bude saznalo da je još netko povrijedio etički kodeks zajedno s Miletićem, Paus kaže da će na to isto reagirati.

- Što se tiče našega prljavoga veša, ne mislimo ga iznositi u javnost. Moramo biti svjesni da smo tu zbog ljudi koji su nas izabrali da u njihovo ime zastupamo njihove interese. I IDS je najjača regionalna stranka koja se zalaže za dobrobit i interes Istrijana, poručio je Paus.

Za Miletića je kazao da su za njega vrijedila ista pravila kao i za druge članove, a budući da je obnašao važne funkcije, na njemu je bila još veća odgovornost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:19