IDU NA SASTANAK MOST-a

IDS i GLAS traže suglasnost oporbe za ratifikaciju Istanbulske konvencije i rušenje HDZ-ove većine

 Goran Šebelić / HANZA MEDIA

IDS i GLAS u srijedu ujutro su potvrdili kako će se odazvati sastanku Mosta i dati svoju suglasnost za pokretanje opoziva potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, no prije toga ove dvije stranke tražit će od svih oporbenih stranaka i Mosta da potpišu suglasnost za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

"Istanbulska konvencija nas legitimira kao državu i društvo. Oporbene stranke uz manjine, HNS i Most imaju dovoljno glasova za ratifikaciju Istanbulske konvencije. To je pitanje na kojem možemo pokazati da imamo snagu poraziti HDZ u Saboru", priopćili su iz IDS-a.

Što se tiče Mosta, dodaju, oni su stvorili ovu Vladu, kao i onu prošlu, a sada imaju priliku pokazati na čijoj su strani. "Ako žele biti oporba, onda neka se ponašaju kao oporba. Danas imaju priliku pokazati žele li stvarno rušiti HDZ", poručio je u priopćenju predsjednik IDS-a Boris Miletić.

On je dobio potporu i predsjednice GLAS-a Anke Mrak Taritaš, koja je istaknula kako je "Istanbulska konvencija najveći test za Hrvatsku kao otvorenu i progresivnu državu".

Inače, Klub saborskih zastupnika Mosta za danas je dogovorio sastanak klubova oporbenih stranaka i nezavisnih zastupnika, na temu pokretanja opoziva potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, koju smatraju odgovornom za "kompromitirajuća događanja" vezana za postupak izvanredne uprave Agrokora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:40