STIGLA REAKCIJA

IDS o prelasku funtanjanskog načelnika u redove HDZ-a: ‘Zatečeni smo, ali to je njegova odluka‘

Važno nam je razjasniti da IDS Funtane nije podržao odluku nezavisnog Mladena Grgete da pređe u HDZ, ističu u IDS-u Funtane
Mladen Grgeta

Nakon medijskih objava o prelasku nezavisnog Mladena Grgete, načelnika Općine Funtana - Fontane u redove HDZ-a, IDS Funtane želi informirati javnost da s tom odlukom nema nikakve veze, poručili su iz te stranke.

Naime, u pojedinim se medijima moglo pročitati da je Općinsko vijeće Općine Funtana podržalo prelazak načelnika u redove HDZ-a, što nipošto nije točno, pišu dalje. Općinski vijećnici nisu nikad o tome raspravljali, a između načelnika Grgete i podružnice IDS-a Funtane nije postojao nikakav dogovor, niti je stranka na bilo kakav način podržala, odnosno sudjelovala u toj odluci.

- Načelnik Mladen Grgeta prešao je u HDZ i to je isključivo njegova odluka, odnosno njegove liste. Poput većine Funtanjana, i mi smo zatečeni ovom odlukom. Zbog točnog informiranja javnosti, važno nam je razjasniti svim našim članovima, simpatizerima i sumještanima da IDS Funtane nije podržao odluku nezavisnog Mladena Grgete da pređe u HDZ - ističu u IDS-u Funtane.

Naposljetku, predstavnici podružnice IDS-a Funtane naglasili su da "kao i u svim istarskim gradovima i općinama, IDS djeluje prije svega konstruktivno. Programska suradnja između IDS-a i načelnika Grgete temelji se na konkretnim projektima i razvojnoj politici našeg mjesta. Ukoliko se politike naše općine promijene prelaskom načelnika u HDZ, uzimamo si za pravo revidirati naš stav po pitanju suradnje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:09