PONAŠANJE ISPOD SVAKE RAZINE

IDS osuđuje vulgarni ispad N. Stojnića, sutra Predsjedništvo podružnice Tar-Vabrige

Nivio Stojnić (u krugu), načelnik općine Tar Vabriga
 CROPIX / Načelnik.hr

IDS se ispričao novinarki Glasa Istre Chiari Bilić nakon što joj je načelnik općine Tar-Vabriga Nivio Stojnić iz redova te stranke u tri navrata u jednom telefonskom razgovoru kazao da mu p… k…

Naime, novinarka je ovog istarskog načelnika nazvala da ga priupita zašto u svojoj imovinskoj kartici nije upisao svoj OPG, a prije nego mu je postavila bilo kakvo pitanje dobila je takav odgovor. Nakon toga joj je to u kratkom razgovoru još tri puta ponovio i nije joj odgovorio na upit.

- On se još uvijek nije ispričao, a nakon toga me nazvao glavni tajnik stranke Giovanni Sponza koji se ispričao u ime stranke. I to pozdravljam. Naravno da me tako nešto zgrozilo. On je javna osoba i neprihvatljivo je da ne odgovori na pitanje koje sam mu postavila u interesu javnosti. Neprihvatljivo je i da je odgovorio to što je odgovorio, kazala nam je Bilić.

Na ovaj seksistički i u potpunosti neprihvatljiv način ponašanja IDS-ova načelnika reagiralo je i Hrvatsko novinarsko društvo te Sindikat novinara Hrvatske koji osuđuju takav način postupanja s novinarima, a kako nam kaže Bilić, IDS je sazvao oko tog slučaja hitnu sjednicu u sutra baš u Taru gdje će navodno Stojnića pozvati da podnese ostavku.

Novinarka je iznenađena ovakvim istupom jer je Stojnića u više navrata zvala za više različitih tema i nikada joj tako nešto nije odgovorio, koliko god da su mu pitanja bila neugodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:23