PROMJENE U PULI

IDS promijenio dio svojih vijećnika, među njima i čovjek koji ja glasao o tvrtci čiji je bio djelatnik

Radilo se o resortu u vlasništvu Rusa Vikotorova kojega su nedavno njegovi radnici prijavili inspekciji rada zbog neisplata plaća

Nikolaj Viktorov i Ribarska koliba

 Goran Šebelić I Srećko Niketić/cropix

IDS mijenja nakon osam mjeseci dio svojih vijećnika u pulskom gradskom vijeću gdje su od zadnjih lokalnih izbora u oporbi. Kako je danas u priopćenju najavio predsjednik pulske podružnice te stranke Daniel Deković iz vijeća odlaze Miodrag Čerina zbog zdravstvenih razloga, Jadranka Černjul iz osobnih razloga te Massimo Brajuha. Taj je slučaj zanimljiv jer je predsjednik IDS-a Pule zatražio od tog vijećnika mandat na raspolaganje jer se u siječnju 2021. nije izuzeo od glasanja po pitanju Odluke o izmjeni i dopuni UPU-a Ribarska Koliba iako je bio djelatnik te tvrtke.

Da podsjetimo, riječ je o resortu i restoranu u vlasništvu počasnog građanina Pule Rusa Nikolaya Vikotorova kojega su nedavno njegovi radnici prijavili inspekciji rada zbog neisplata plaća, nakon čega su im plaće isplaćene, ali ugovori nisu produženi. Uza sve to, Rus je početkom godine najavio veliki investicijski ciklus zbog čega su se radile izmjene i dopune za koje je glasao i Brajuha koji je bio vijećnik u Gradu. Pulski IDS smatra da vijećnik nije utjecao na sadržaj odluke, niti je njegovo glasanje bilo presudno jer je odluka izglasana sa 17 glasova „za“, ali da je kao djelatnik tvrtke Arenaturist Ribarska koliba morao se izuzeti iz glasanja.

- Smatram da je to bila greška koja se nije trebala dogoditi. Standarde koje očekujemo od vladajućih, moramo mi prvi primjenjivati, naglasio je Deković.

Kako piše lokalni portal Istra24, koji je jučer pisao o ovom gradskom vijećniku koji je danas „smijenjen”, izmjenama UPU-a Ribarska koliba ruskom investitoru Nikolayu Viktorovu dozvoljeno da poveća broj etaža na svom hotelu s dotadašnjih tri na šest, dok je visina građevine porasla s 12 na čak 20 metara, čime je značajno izmijenjena vizura cijelog zaljeva na Verudeli. Pored toga, izmjenama plana legalizirano je tada već izgrađeno parkiralište. Na sjednici gradskog vijeća protiv izmjene su bili SDP-ovi vijećnici. Nezavisni Maurizio Licul bio je suzdržan, dok su svi IDS-ovci glasali 'za'. Svi, pa i vijećnik Massimo Brajuha, koji kao i velik dio radnika u ovoj tvrtki nedavno nije bio na listi za odstrel.

- Zanimljiva je pozicija IDS-ovog vijećnika i prilikom najave masovnih otkaza na Ribarskoj kolibi. Niti godinu dana otkako je najavio gradnju luksuznog hotela s pet zvjezdica, vlasnik Ribarske kolibe, i počasni građanin Pule, Nikolay Viktorov svojim je radnicima podijelio otkaze. Brajuha, inače IDS-ov gradski vijećnik i u ovom sazivu, u međuvremenu, po našim informacijama, ne da nije dobio otkaz, nego je dobio unaprjeđenje, pa je od lanjskog studenog - voditelj nabave, navodi portal Istra24.

Ističu i da je osim velike bliskosti s bivšim gradonačelnikom Borisom Miletićem koji mu je u nekoliko gradskih odluka značajno pogodovao, Nikolay Viktorov bio blizak i s bivšim gradonačelnikom Vodnjana, Klaudijom Vitasovićem.

Ističu da je Viktorov sa suprugom Tatianom nekoć držao noćni klub Lighthouse Music Club (LMC), na cesti od Vodnjana prema Balama, ali taj je projekt ubrzo neslavno propao.

- Supružnici Viktorov, odnosno njihova tvrtka Muzička zvijezda, 2013., godinu dana prije nego li je Viktorov proglašen za počasnog građanina Pule, od tadašnjeg su IDS-ovog vodnjanskog gradonačelnika Klaudija Vitasovića dobili priznanje za doprinos unaprjeđenju turističke ponude Vodnjana kroz Lighthouse Music Club (LMC). Vitasovićev vjenčani kum, odvjetnik Goran Pajić zastupao je Rusa kod dogovaranja ugovora o pravu građenja za parkiralište na Ribarskoj kolibi, a taj je ugovor trenutno predmetom pravosudne istrage. Massimo Brajuha jučer nije želio komentirati svoju dvostruku ulogu na Ribarskoj kolibi, a odgovore na naše upite nismo dobili ni iz te tvrtke, piše ovaj portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:25