INCIDENT U ISTRI

IDS tvrdi: Napali su naše volontere; Filip Zoričić sve opovrgava: Ovo je prava istina!

Nezavisna lista Filipa Zoričića osvrnula se također na incident u Puli, a oni tvrde da je došlo do napada na simpatizera njihove liste
Robert Cvek na izvanrednoj konferenciji IDS-a

Iza nas su godine kampanja, ali nikad, nikad nije bilo fizičkog nasilja prema našim volonterima ili bilo kome drugom. TO NIJE PULA! Pula ne pamti takvu agresivnu, huškačku atmosferu nasilja uoči izbora, poručio je predsjednik pulskog IDS-a Robert Cvek danas na izvanrednoj konferenciji za medije na Forumu u Puli.

Naime, kako je naveo Cvek, jutros su na području Velog vrha u Puli osobe s nezavisne liste Filipa Zoričića neovlašteno postavljale transparente na javnoj površini. S obzirom da to nije dopušteno, djelatnici gradskog poduzeća Herculanea uklonili su transparente, a volonteri IDS-a koji su se tamo našli bili su fizički napadnuti i upućene su im prijetnje. Slučaj je prijavljen policiji, koja utvrđuje sve okolnosti događaja.

- Pula je miran i siguran grad. Molim sve sudionike ove izborne utakmice da vrate kampanju u okvire konstruktivne rasprave i da prestanu sa svim oblicima nasilja. Pula je grad koji je široko poznat po toleranciju, mirnom suživotu i građanskim vrijednostima. Ponovit ću – ovo nije Pula! Znam da kampanja dugo traje i da koncetracija popušta, ali idemo voditi računa o fer playu i odigrati ovo do kraja kako treba, naglasio je Cvek.

- Želim iskoristiti ovu priliku da apeliram na sve ljude, volontere, simpatizere da budemo dostojanstveni u ovoj političkoj utakmici. Apeliram na sve da Pula ostane ono po čemu je poznata, grad suživota, tolerancije, grad u kojem je apsolutno prihvaćeno svačije mišljenje, pa i ono s kojim se ne slažemo!, zaključio je predsjednik IDS-a Pule Robert Cvek.

Nezavisna lista Filipa Zoričića osvrnula se također na jutrošnji incident u Puli, a oni tvrde da je došlo do napada na simpatizera njihove liste.

-Jutros je na Velom Vrhu na Kikiriki rotoru oko 7.20 simpatizer razvukao transparent na kojem je pisalo: „Potrubi za promjenu, glasaj za Filipa, zaokruži br. 2“, nakon čega su naišli djelatnici Herkulanee te zamolili da se transparent makne. Građanin je odgovorio da je njegovo pravo imati takav transparent jer živimo u demokratskom društvu i kad završi sa svojom aktivnosti da će ga sam maknuti. U tom je trenutku prišao nepoznati muškarac, a ispostavilo se da se radi o Berislavu Kranjecu, suprugu Cinzije Počeko Kranjec, aktivne članice IDS-a, te na silu svukao transparent, nakon čega ga je građanin pitao zašto je to učinio i neka mu ga vrati. Građanin je uzeo svoj transparent nazad iz ruke Kranjeca, nakon čega ga je Kranjec pokušao fizički napasti uputivši mu udarac no građanin se izmaknuo. Građanin je nazvao člana Nezavisne liste Filipa Zoričića Ivana Žagara da mu prijavi nasilje, Žagar se pojavio na licu mjesta, koji je posvađanim sudionicima rekao da se raziđu svaki na svoju stranu.

Ovime želimo reći da je jutros na Velom Vrhu došlo do napada simpatizera IDS-a na građanina Pule koji je u rukama držao transparent podrške Nezavisnoj listi Filipa Zoričića, poručili su iz te liste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:30