DOĐI I CIJEPI SE!

Idućeg tjedna masovno cijepljenje bez najave: Evo na koja tri punkta u Zagrebu će se organizirati

Za sve zainteresirane građane osigurane su doze cjepiva Pfizer - BioNTech
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" (NZJZ) u petak je pozvao sve punoljetne građane Zagreba na cijepljenje prvom dozom cjepiva protiv bolesti covida-19, koje će se provoditi od 29. lipnja do 2. srpnja na tri punkta, a nije potrebno najaviti se.

Svi punoljetni građani Grada Zagreba koji još nisu, a žele primiti prvu dozu cjepiva protiv bolesti covid-19, u navedenom razdoblju mogu slobodno pristupiti jednom od punktova za masovno cijepljenje, i to bez prethodno zakazanog termina, priopćio je NZJZ.

Akcija masovnog cijepljenja provodit će se na punktovima u Domu sportova (Trg Krešimira Čosića 11), Sportskoj dvorani gimnazije Lucijana Vranjanina (Trg hrvatskih Pavlina 1) i Srednjoj tehničkoj školi Jelkovec u Sesvetama (Vladimira Strahuljaka 1, Sesvete).

Za sve zainteresirane građane osigurane su doze cjepiva Pfizer - BioNTech, a cijepljenju će moći pristupiti od 8 do 12 sati te od 14,30 do 19 sati bez zakazanog termina.

Za pristupanje cijepljenju treba donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu, a mogu se cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene, koje imaju boravište ili prebivalište u Zagrebu i koje imaju zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Cijepljenje bez najave i Školi narodnog zdravlja

Gradski ured za zdravstvo također je u petak poslao javni poziv građanima na cijepljenje prvom dozom bez prethodne najave.

Podsjetio je kako se, uz navedena tri punkta, cijepljenje bez prethodne najave provodi i u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u Školi narodnog zdravlja "Dr. Andrija Štampar" (Rockefellerova 4).

Na tom punktu cijepljenje se odvija u razdoblju od 28. lipnja do 30. lipnja.

U ponedjeljak, 28. lipnja. i utorak, 29. lipnja cijepljenje je organizirano od 9 do 15 sati.

Od 9 do 11 sati, cijepit će se osobe u dobi 65 i više godina te osobe s kroničnim bolestima. U terminu od 11 do 13 sati, osobe u dobi 40 i više, a od 13 do 15 sati na redu su mlađi od 40 godina.

U srijedu, 30. lipnja, na toj lokaciji cijepit će se dvokratno, od 8,30 do 11 sati te od 16 do 19 sati.

U razdoblju od 8,30 do 11 sati, cijepit će se osobe u dobi 65 i više godina te osobe s kroničnim bolestima. Od 16 do 17 sati, mlađi od 40 godina, a u terminu od 17 do 19 sati cijepit će se osobe u dobi 40 i više godina.

Na cijepljenje treba ponijeti važeću zdravstvenu i osobnu iskaznicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:20