NEODGOVORNI VOZAČI

Ignorirali su desetak znakova o zatvorenoj cesti i zapeli u snijegu. Evo kolika im kazna prijeti

Usporedbe radi, ako s kotača ne uklonite blato, a sa zemljane ceste se uključujete na asfaltiranu prometnicu, platiti ćete 130 € kazne

Mnogi automobili tijekom vikenda zapeli su u snijegu

 Robert Fajt/CROPIX

Svi oni koji su u nedjelju svjesno ignorirali znakove o zatvorenoj autocesti, kao i desetak istih upozorenja na potezu od čvora Gospić do tunela Sveti Rok, mogu biti kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 60 eura!

Toliko naime, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, iznosi kazna za sudionike u prometu koji ne poštuju prometne znakove ograničenja, zabrana i obveza. Dakle, vlasnici 26 automobila koji su nepromišljeno ušli na zatvorenu autocestu i kod tunela Ledenik zapeli u snijegu, zbog čega su vatrogasci i pripadnici HGSS-a morali organizirati osmosatnu akciju njihova izvlačenja, mogu biti kažnjeni sa samo 60 eura.

Usporedbe radi, ako se na asfaltiranu prometnicu uključujete vozilom sa zemljane ceste, prethodno morate ukloniti blato s kotača. U suprotnom ćete platiti kaznu od 130 eura. Zakonodavac, dakle, smatra da je više nego dvostruko teži prekršaj vožnja s blatnim gumama, nego ignoriranje zabrane vožnje zatvorenom prometnicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:20