TAJNA MISIJA

Igor Trošelj snimljen na Zemuniku: Pilot optužen za pad MiG-a dao glas liku iz crtića o avionima

ARHIVSKA FOTOGRAFIJA230910.Hrvatsko ratno zrakoplovstvo je izgubilo dva borbena aviona tipa MIG-21 koja su se srusila na podrucju izmedju Ogulina i Plaskog za vrijeme vjezbe. Na fotografiji: pilot vojnog zrakoplova, satnik Igor Troselj prezivio je pad aviona i trenutno se nalazi u KC Dubrava u Zagrebu.Foto: MORH
 MORH/Arhiva Cropix

U vojarni Zemunik sinoć je održana premijera Disneyjeva animiniranog filma “Avioni 2 - Nebeski vatrogasci”.

Film je sinkroniziran na hrvatski, a tko se zna bolje uživjeti u avanture nebeskih vatrogasaca nego piloti kanadera. Zbog toga su svoje glasove junacima ovog crtića posudila tri pilota iz Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze: satnici Igor Trošelj i Danijel Kos te natporučnik Ivan Papak. Satnik Igor Trošelj 2011. godine srušio se s borbenim avionom MiG 21 iznad Plaškog, pri čemu je jedna osoba teško ozlijeđena.

Trošelj i pilot drugog aviona natporučnik Marijan Kudika poslije su optuženi da su na vojnoj vježbi skrivili sudar dvaju MiG-ova 21 čije su krhotine rakete u Donjoj Šupici nedaleko od Plaškog teško ranile Mariju Klipu, zbog čega im prijeti do dvanaest godina zatvora.

Suđenje još uvijek nije počelo, satnik Trošelj je u međuvremu prebačen na kanadere i gasi požare, a u slobodno vrijeme sinkronizira i crtiće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:03