ISTARSKI VINAR

‘Igrom slučaja sjedio sam kraj Vučića kada je pio malvaziju, evo što mi je tada rekao‘

‘Interesantno je da se Vučić sjetio baš malvazije. Vjerojatno zato što naša vina odlično kotiraju na srpskom tržištu‘
Bruno Trapan i Aleksandar Vučić
 Srecko Niketic/Cropix

Poznati istarski vinar Bruno Trapan osvrnuo se na tvrdnje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o malvaziji.

I ne samo to, Trapan se zadovoljno nasmijao jer je moguće da je Vučić ulovljen u laži, piše Glas Istre.

- Interesantno je da se Vučić sjetio baš malvazije, očito mu je "u glavi" radi nečeg. Vjerojatno zato što naša vina odlično kotiraju na srpskom tržištu. Osobno sam prisustvovao jednoj večeri na kojoj je Vučić kušao istarsku malvaziju i mogu potvrditi da mu se sviđala. Sjedili smo stol do stola, sasvim slučajno. Bilo je to prije desetak godina povodom jednog sajma u Beogradu. I Vučić i njegova ekipa tom su prilikom probali istarska vina i bili su više nego zadovoljni. Pohvalili su ne samo malvaziju, nego i ostale istarske sorte od više proizvođača. Bilo je tu i Matoševića, Coroniche, Kozlovića… Ne znam što se u međuvremenu promijenilo, kaže Trapan za Glas Istre.

Podsjetimo, istarska se malvazija sasvim slučajno pojavila kao tema u intervjuu kao Vučićev pokušaj da time objasni da Srbi ne cijene dovoljno vlastite proizvode, pa tako bezobzirno piju loša vina.

- Istarska Malvazija loše je vino koje ništa ne valja, a Srbija proizvodi puno bolja vina, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u jučerašnjem razgovoru s medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:59