REZERVNI POLOŽAJ

ILČIĆ PRED POVRATKOM U IZVRŠNU VLAST! Šef Hrasta uskoro bi mogao postati savjetnik ministrice kulture, ali čini se da ona time nije najsretnija...

Ladislav Ilčić
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ladislav Ilčić, bivši saborski zastupnik i predsjednik konzervativne stranke Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku, mogao bi postati savjetnik u Ministarstvu kulture, doznaje Jutarnji list od dobro obaviještenog izvora iz Ministarstva.

Ilčić nije potvrdio, ali ni demantirao informaciju koju smo dobili, jednako kao ni ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koja očito nije zadovoljna s nametnutim budućim suradnikom koji HDZ-u u Saboru preko zastupnika Hrvoja Zekanovića osigurava jednu ruku u ionako tankoj većini. Naime, kako se može neslužbeno čuti, Ilčić je navodno tražio mjesto državnog tajnika u Ministarstvu kulture, ali se tome oštro usprotivila sama ministrica Obuljen pa bi kao kompromisno rješenje on na kraju mogao postati njenim savjetnikom.

- Neću ništa potvrđivati, kada bude službena obavijest, bit će službena obavijest - kratko je poručio Ilčić, a na naše izričito pitanje da ili potvrdi ili demantira informaciju, ponovio je kako ništa neće reći.

Ministrica Obuljen Koržinek također nije demantirala niti potvrdila da bi joj upravo Ilčić mogao postati savjetnik.

- Kad i ako imenujem savjetnika, izvijestit ćemo - odgovorila je.

Ilčiću bi, ako na kraju uđe u Ministarstvo kulture, to bilo drugi put da postaje savjetnik u aktualnoj HDZ-ovoj Vladi. Svojedobno ga je bivši ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Ivo Stier također imenovao svojim posebnim savjetnikom za ljudska prava, za što je primao mjesečni honorar od 10.000 kuna. No, na tom se mjestu nije dugo zadržao. Uoči lokalnih izbora nije podržao HDZ-ova kandidata Damira Habijana za gradonačelnika, a nakon toga je dao ostavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:24