RADIMIR ČAČIĆ

‘Imam autoritet, ne samo kao župan, nego i kroz neke godine, brigadir sam Hrvatske vojske, to i HDZ-ovci cijene‘

"Na puno mjesta će se stvoriti blok protiv HDZ-a. Ništa mi tu ne lutamo. Lijevo, Čačić - DA, desno, HDZ - NE", rekao je Čačić
Radimir Čačić
 Damir Krajac/Cropix

Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - Reformisti i dobitnik nešto više od 30 posto glasova na lokalnim izborima za župana u Varaždinskoj županiji koji su se održali 16. svibnja 2021. godine, rekao je prilikom gostovanja u Dnevniku Nove TV da ta županija "od '90. godine do danas nikad nije glasala za HDZ".

- Ako Varaždinci izađu na (drugi krug lokalnih izbora), a izaći će pretpostavljam, Varaždinska županija od '90. godine do danas nikad nije glasala za HDZ. Nikad - rekao je Čačić i dodao kako se u toj županiji stvari mogu po tom pitanju testirati i gledati crno-bijelo.

- To je (Zoran) Milanović i Hrvatska demokratska zajednica - rekao je Čačić za Dnevnik Nove TV.

- Tu vidite točno što je, 60:40. Gotovo. Uvijek je bilo, ne samo sada. (Ivo) Josipović, (Stjepan) Mesić, uvijek je tako kad se preskoče te stranačke igre. Naravno, u drugom krugu se odlučuje o ličnosti - nastavio je Čačić.

- Ja sam predsjednik stranke kojoj je baza Varaždinska županija, a ne Split ili Osijek. Mi smo bazično nacionalna stranka s nacionalnom porukom, a naša baza biračka je Varaždinska županija i sjever Hrvatske - dodao je aktualni varaždinski župan.

- Naravno, tu sam i ja koji imam autoritet, ne samo kao župan, nego i kroz neke godine, brigadir sam Hrvatske vojske, dragovoljac iz Varaždina. To i HDZ-ov dio glasača zna cijeniti - rekao je Čačić.

Na opasku da birači znaju kako HDZ drži novce u svojim rukama, Čačić navodi da je svaki put pobijedio tu stranku.

- Stvari su potpuno jasne, Ministarstvo financija je objavilo podatke i za ovu godinu, mi smo u odnosu na velike županije, veće i po dvaput, najuspješnija daleko županija po povlačenju europskog novca - objasnio je Čačić.

Na pitanje novinara stvara li se blok protiv HDZ-a i hoće li izbori biti referendum o toj stranci, Čačić odgovara: "Na puno mjesta će to biti tako. Što kod mene piše na plakatima? Ništa mi tu ne lutamo. Lijevo, Čačić - DA, desno, HDZ - NE".

O HDZ-u i koliko mogu živjeti, s obzirom na rezultate lokalnih izbora i u Zagrebu, kaže: "Oni mogu opstati, za razliku od drugih jednokratnih pojava tipa ORaH-a čiji je jedan čovjek član... oni su za razliku od svih tih pokazali kako su svjesni da treba krvavo u politici raditi i na terenu."

- Radili su i pokazali da bi mogli to napraviti - rekao je Čačić.

O biranju suradnika nakon izbora, Čačić navodi kako pravi lider bira ljude od povjerenja.

- Ozbiljan lider, onaj tko je odgovoran prema svojim glasačima uvijek mora izabrati stručnu i apsolutno osobu od povjerenja. Jedanput kad uđu u sustav će shvatiti da moraju imati ljude od povjerenja. To je prva i nulta pretpostavka - zaključio je Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 15:47