IMALI SU 133 OBOLJELA

IMAMO JOŠ JEDNU KORONA FREE ŽUPANIJU Osječko-baranjska županija više nema ni jednu aktivno oboljelu osobu od koronavirusa

 Vlado Kos / CROPIX

Osječko-baranjska županija više nema ni jednu aktivno oboljelu osobu od koronavirusa te ima status „korona free“ županije, izvijestio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

U zadnja 24 sata testirano je 40 uzoraka i svi su negativni, a među nalazima je i drugi negativni nalaz za do jučer jedinu preostalu osobu pozitivnu na koronavirus pa Županija sada više nema ni jednu aktivno oboljelu osobu od virusa Covid 19, priopćili su iz Stožera.

Podsjećaju kako je prvi pozitivan nalaz na koronavirus na području Osječko-baranjske županije zabilježen 14. ožujka, a zadnji je utvrđen 21. svibnja 2020. godine.

Ukupno su oboljele 133 osobe, od kojih je 125 izliječeno, a osam ih je umrlo. U samoizolaciji su trenutno samo dvije osobe, navode u Stožeru.

Županijski stožer civilne zaštite zahvaljuje svima koji su sudjelovali u prevenciji, liječenju, suzbijanju, nadzoru i drugim aktivnostima u vezi koronavirusa, osobito zdravstvenim djelatnicima, policiji i ostalim službama, kao i građanima koji su se ponašali odgovorno.

"Ukupna situacija stalno je bila pod kontrolom te je spriječeno veće širenje bolesti i teže posljedice pandemije na području Osječko-baranjske županije", ističu u ovome Stožeru.

Županijski stožer posebno upozorava da se i dalje svi trebamo ponašati odgovorno, poštovati i primjenjivati higijenske i epidemiološke mjere te tako zaštititi sebe i druge osobe od ponovne pojave koronavirusa i svih posljedica koje može izazvati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:07