ODLUKA VLADE

Imenovan državni tajnik koji će imati važnu ulogu u obnovi na Baniji. Riječ je o HDZ-ovcu bliskom Plenkoviću

Pred Hanžekom je veliki posao u kojem će se vrtjeti milijarde kuna s obzirom na obnovu nakon potresa na Baniji
Gordan Hanžek
 Facebook/Gordan Hanžek

Gordan Hanžek, glavni tajnik Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman, novi je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, odlučila je Vlada na današnjem zatvorenom dijelu sjednice.

Hanžek je trenutno savjetnik u Gradu Zagrebu za izgradnju objekata visokogradnje, od 1997. do 2005. bio je zamjenik pročelnika Gradskog ureda za izgradnju. Po struci je diplomirani inženjer građevinarstva, završio je i poslijediplomski specijalistički studij „Upravljanje gradom”.

Sudjelovao je u osnivanju HDZ-a Črnomerec, odakle dolazi i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, a natjecao se i na unutarstranačkim izborima za predsjednika zagrebačkog HDZ-a kao blizak kandidat šefa stranke, a bio je i operativni koordinator tima Andreja Plenkovića za izbore za najuže vodstvo stranke.

Pred Hanžekom je veliki posao u kojem će se vrtjeti milijarde kuna budući da njegov ured preuzima ogroman dio posla oko obnove nakon potresa na Baniji.

Dužnost državnog tajnika prije njega obavljao je Nikola Mažar, za kojeg se HDZ odlučio da bude njihov kandidat na izborima za gradonačelnika Vukovara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:34