ZATVORENI DIO VLADE

Imenovani novi državni tajnici: Koalicijski partneri dobili 12 pozicija, Hrg ide u MORH

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila i imenovala niz novih i potvrdila stare državne tajnike
Branko Hrg
 Goran Mehkek/Cropix

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice danas razriješila i imenovala niz novih i potvrdila stare državne tajnike. Od 42 mjesta državnih tajnika, koalicijski partneri dobili su čak 12 dužnosnika.

Najviše je dobio HSLS kojemu su pripala tri mjesta državnih tajnika. Uz dosadašnjeg državnog tajnika Žarka Katića u MUP-u, u Ministarstvo prometa kao dosadašnji pomoćnik ministra na mjesto državnog tajnika dolazi Alen Gospočić, a u Ministarstvo zdravstva šef neurologije u KB-u Dubrava Silvio Bašić.

SDSS je ostao sa svoja dva državna tajnika, i to Spomenkom Đurić u Ministarstvu regionalnog razvoja i Milom Horvatom u Ministarstvu gospodarstva.

HNS je dobio dvije pozicije - u Ministarstvu graditeljstva i državne imovine ostaje Željko Uhlir, a u Ministarstvo financija dolazi Stjepan Čuraj.

Reformisti Radimira Čačića također su dobili dva državna tajnika, i to zamjenika varaždinskog župana Tomislava Paljaka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i zamjenicu međimurskog župana Sandru Herman u Ministarstvu turizma i sporta.

Kao partner iz HDS-a na mjesto državnog tajnika u Ministarstvo obrane dolazi bivši saborski zastupnik Branko Hrg, a Josip Salapić iz HDSSB-a još je u srpnju ponovno imenovan na mjesto državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa i uprave, u kojem ostaje i Juro Martinović.

U Ministarstvo vanjskih poslova dolaze dosadašnji državni tajnici u Ministarstvu gospodarstva i Ministarstvu turizma Zdenko Lucić i Frano Matušić.

U MUP-u je nova državna tajnica postala bivša HDZ-ova saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović, a Tomislav Ivić više nije državni tajnik u Ministarstvu obrane.

U Ministarstvu gospodarstva nakon spajanja ostaju svi osim Marija Antonića, a u Ministarstvu pravosuđa i uprave mjesta više nema za Kristiana Turkalja i Katicu Prpić, dok je Dario Nekić prebačen u Ministarstvo branitelja, gdje su razriješeni Ivan Vukić i Nevenka Benić koji se spominju u aferi Rimac.

U Ministarstvu pravosuđa i uprave novo je ime Sanjin Rukavina, aktualni HDZ-ov gradonačelnik Senja.

Bez mjesta državne tajnice u Ministarstvu regionalnoga razvoja ostala je HDZ-ova Nikolina Klaić, a novo je ime Šime Erlić, dosadašnji HDZ-ov pročelnik Upravnog odjela za EU fondove u Zadru.

U Ministarstvu rada svi su osim HDZ-ova Ivice Bošnjaka zadržali pozicije, a bez mjesta državnog tajnika ostao je i Željko Kraljičak u Ministarstvu poljoprivrede.

U Ministarstvu graditeljstva i državne imovine bez pozicije ostaju Danijel Meštrić i Tomislav Boban. Nova državna tajnica postaje HDZ-ova pročelnica Ureda državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji Sanja Bošnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:25