KADROVSKA KRIŽALJKA

IMENOVANI NOVI UREDNICI TV I RADIJSKIH PROGRAMA HRT-a Katja Kušec nova urednica HTV 1, Vladimir Kumbrija urednik prvog programa Hrvatskog radija

 
Katja Kušec
 Bruno Konjević / CROPIX

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić nedavno je imenovao urednike televizijskih i radijskih programa javne radiotelevizije među kojima su i nova urednica prvog programa Hrvatske televizije (HTV 1) Katja Kušec i urednik prvog programa Hrvatskog radija (HR1) Vladimir Kumbrija.

Odlukom glavnog ravnatelja HRT-a, a na prijedlog ravnatelja poslovne jedinice Program Renata Kunića i glavnog urednika televizijskih programa HRT-a Brune Kovačevića, novi urednik HTV 2 je Tomislav Štengl, urednica HTV 3 Vlatka Kolarović, a HTV 4 Dražen Miočić.

Osim Vladimira Kumbrije koji je na čelu prvog programa Hrvatskog radija (HR), za urednicu HR 3 potvrđena je Nevenka Dujmović, ali drugi radijski program još i dalje vodi vršiteljica dužnosti urednice Jadranka Rilović.

Imenovanja su objavljena na internetskim stranicama HRT-a, a uslijedila su nakon što je krajem lipnja Bruno Kovačević imenovan za glavnog urednika programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i međunarodnog televizijskog programskog kanala, Eliana Čandrlić Glibota za glavnu urednicu programa Hrvatskog radija i Andreja Arežina Grgičević za glavnu urednicu portala i nelinearnih medijskih usluga.

Nova imenovanja provedena su na temelju javnoga natječaja na kojem je HRT pozvao kandidate da se prijave za radno mjesto urednika za sva četiri televizijska programa HRT-a, kao i međunarodnoga televizijskoga programa te za radna mjesta urednika u tri programa Hrvatskoga radija, međunarodnoga radijskog programa,te za urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatske televizije (IMS – HTV) i urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatskoga radija (IMS – HR).

Osim toga, bio je raspisan je i natječaj urednike HRT-ovih lokalnih radiopostaja: Radija Knin, Radija Pula, Radija Zadar, Radija Dubrovnik, Radija Rijeka, Radija Split, Radija Osijek i Radija Sljeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:30