DANIJELA DOLENEC

‘Imenovano je novo Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih, evo tko će sjediti u njemu‘

Prošlog četvrtka Gordana Buljan Flander podnijela je ostavku na mjestu ravnateljice
Danijela Dolenec
 Ranko Suvar/Cropix

Na konferenciji za novinare koju su održali zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova zamjenica Danijela Dolenec objavljeno je da je imenovano novo Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih.

- Predsjednica Upravnog vijeća bit će dr. sc. Gordana Keresteš, a nove članice Andrea Jambročić Sakoman i bivša pučka pravobraniteljica Lora Vidović. Zadaća Upravnog vijeća je da prihvati ostavku bivše ravnateljice, imenovanje vršitelja dužnosti i raspisivanje novog natječaja za ravnateljicu Poliklinike, rekla je Dolenec.

Prošlog četvrtka Gordana Buljan Flander podnijela je ostavku na mjestu ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreb. Na to se odlučila nakon brojnih negativnih reakcija koje su uslijedile nakon što je ishodila sudsku zabranu objavljivanja tekstova o njoj na portalu H-Alter.

Buljan-Flander se u prijenosu uživo na Dnevniku Nove TV izravno obratila gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

- Gospodine gradonačelniče, nakon što tri mjeseca nisam uspjela doći do vas, tražeći podršku za rad ustanove, ja vam večeras podnosim neopozivu ostavku. Nadam se da ćete naći stručnjaka, ili da ga već imate, koji će nastaviti voditi ovu ustanovu na način da i dalje ostane prepoznata i primjer prakse u Europi. Poštujem pravo svakog gradonačelnika da bira svoje suradnike- poručila mu je.

Dodala je kako je, čim je shvatila da nema podršku gradonačelnika, shvatila da daljnja suradnja neće biti moguća. Također, rekla je da ne odustaje od sudskih procesa kontra portala H-Altera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:05