ALI IPAK SU MU DRAGI

Imotski ugostitelj koji se ljuti na SDP bio je na sudu s HDZ-om, zaboravili su mu platiti ručkove

‘Bija bi najveća pi... kad bi reka‘ da mi je draži Grbin nego Plenković. Makar mi Plenković i trisku opali, rekao je Teo Zdilar
imotski zdilar
 Braco Ćosić/CROPIX

Svjetla medijske pozornice koja su svom snagom "obasjala" Tomislava Kovačevića, vlasnika riječkog lokala "Tri majmuna", nakon što je HDZ-ovcima poručio da nisu dobrodošli u njegov kafić, sad se pomalo okreću na drugu stranu Hrvatske, prema Imotskom.

Naime, Teo Zdilar, vlasnik hotela "Zdilar", izazvao je pažnju javnosti kad je na vrata svog objekta postavio plakat na kojemu piše: "Zabranjen ulaz za SDP, Arsena Bauka i Nenada Stazića!". Mnogi su to protumačili kao obranu HDZ-a kojemu je Imotski, poznato je, oduvijek bio izrazito jaka utvrda.

Ipak, presuda iz lipnja 2016. godine, donesena na Općinskom sudu u Splitu, Stalnoj službi u Imotskom, pokazuje da je Zdilar svojedobno imao problema i s HDZ-om, točnije GO Imotski, s kojima se preko ovrha i sudskog postupka borio za naplatu neplaćenog računa od 20 tisuća i 300 kuna. Dobio je presudu u svoju korist, piše Slobodna Dalmacija.

Povijest jednog duga

Naime, kako je u sudskom postupku rekao Teo Zdilar, početkom 2011. godine došao mu je tadašnji predsjednik imotskog HDZ-a Željko Petric i dogovorio ručak za godišnjicu HDZ-a, a na kojem će u dva navrata biti 50 do 60 osoba.

Posvjedočio je da su, koliko se mogao sjetiti, na ručku bili Petric i "saborski zastupnik Željko Nenadić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Kruno Peronja te nadbiskup Marin Barišić i još mnogo drugih uzvanika".

image
hotel 'Zdilar' u Imotskom
Braco Ćosić/CROPIX

Rekao je i kako HDZ nije imao nikakvih primjedbi na uslugu, a da je on ispostavio dva računa. Jedan je iznosio 15 tisuća kuna, od čega je sedam tisuća podmireno, a ostalih osam nije, dok je drugi račun iznosio 12.310 kuna i do okončanja spora nije bio podmiren.

- I prije sam ugošćavao HDZ-ove goste i svi ti računi uredno su plaćeni, a nakon Petrica, predsjednik lokalnog HDZ-a postao je Ante Đuzel kojemu sam se više puta obraćao i koji je obećao da će navedene račune u cijelosti podmiriti, što nije učinio - izjavio je Zdilar na sudu.

Tadašnji predsjednik HDZ-a Imotski Željko Petric je rekao da su bile organizirane dvije proslave i kako je dogovoreno da se ode na ručak kod Zdilara. Ustvrdio je da je sve prošlo u najboljem redu, a kako HDZ u Imotskom nije imao račun, računi su dostavljeni Županijskom odboru HDZ-a Split, koji je bio u obvezi podmiriti te račune.

Na kraju sve plaćeno

- Na ručku je bio nazočan i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, gospodin Kruno Peronja, koji je bio upoznat s računima i koji je bio u obvezi te račune platiti, i to iz razloga jer HDZ u Imotskom nije imao svoj račun i svi računi HDZ-a Imotskog su trebali biti plaćeni iz sredstava gradskih i općinskih podružnica HDZ-a. Do svibnja 2011. godine bio sam predsjednik gradskog odbora HDZ-a nakon čega sam smijenjen i nije mi poznato zašto ti računi nisu plaćeni - rekao je svjedok.

Slobodna Dalmacija u petak je upitala Tea Zdilara za ovu situaciju s neplaćenim računima koju je imao s HDZ-om. Odmah im je priznao da je iznenađen tolikim medijskim interesom i da mu je upravo bila u posjetu jedna TV ekipa te da se ne bi petljao u to da je znao što će se izroditi.

image
Teo Zdilar
Braco Ćosić/CROPIX

- Ja nisam član niti jedne stranke i nemam ja problema s HDZ-om za koje me pitate. Ma to je tad bio nesporazum, bila je u njih smjena ljudi i kad su se konsolidirali, uredno mi je to plaćeno.

A ovo s plakatom? Ma za sve je kriv prošlogodišnji krnjeval u Imotskom kad je spaljen kao krnje Stazić, a Bauk je digao kaznenu prijavu protiv sirotinje. Pa u 200 godina krnjevala spaljeni su i carevi i kraljevi i političari i nitko nije dizao frku, nego jedino 'drugovi'. Ako onaj u Rijeci može reći ono za HDZ, zašto ja u najhrvatskijem gradu ne mogu izreći isto to za SDP i njihove perjanice - retorički se pita Zdilar pa dodaje:

- Ma evo ovako, da se zna, bija bi najveća pi... kad bi reka' da mi je draži Peđa Grbin nego Plenković. Makar mi Plenković i trisku opali, opet bi mi bija draži. Eto, tako je to - komentirao je imotski ugostitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:14