SOLIDARNA NADOKNADA ŠTETE

IMOVINA SVIH OKRIVLJENIKA U SKUČAJU AGROKOR JE BLOKIRANA: To znači da je sud sada blokirao tri četvrtine Kulmerovih dvora, ali i vrijedne nekretnine..

 
 CROPIX

Po prijedlogu izvanredne uprave Agrokora zagrebački Županijski sud blokirao je prošloga tjedna imovinu svih okrivljenika obuhvaćenih istragom zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u slučaju Agrokor.

Već ranije je sud blokirao imovinu prvookrivljenog Ivice Todorića i to zbog osiguranja naplate inkriminirane protupravno stečene imovinske koristi. Naime, samo se Todoriću stavlja na teret da je nezakonito izvukao novac iz Agrokora. Tako je stavljena sudska zabilježba na njegovu četvrtinu Kulmerovih dvora, stavljena je privremena mjera zabrane otuđenja ili opterećenja nekoliko zemljišta na području Ivanića, Miklouša i u Gornjoj Jelenskoj, a blokirane su i njegove 2733 dionice Agrokora na računu Ivice Todorića u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu. Također mu je blokiran poslovni udio u tvrtki Agrokor Projekti, kao i u jednoj tvrtki u Nizozemskoj te niz bankovnih računa u tri poslovne banke u Hrvatskoj, na kojima nije bilo značajnijih sredstava.

Međutim, izvanredna uprava Agrokora na čelu s Antom Ramljakom u međuvremenu je podnijela imovinsko pravni zahtjev u kojemu je predložena blokada imovine za svih 15 okrivljenih osoba radi osiguranja solidarne nadoknade štete u visini od 1,6 milijardi kuna.

Sud je to sada i prihvatio te je blokadom uz spomenutu imovinu Ivice Todorića obuhvaćena i imovina njegoivh sinova Ante i Ivana, kao i njihovih donedavnih bliskih suradnika iz vrha Agrokora, okrivljenih Damira Kuštraka, Ljerke Puljić, Tomislava Lučića, Ivana Crnjca, Piruške Canjuga, Mislava Galića, Hrvoja Balenta, Alojzija Pandžića Marijana Alagušića i Ivice Sertića, ali i revizora Olivia Discordije i Sanje Hrstić.

To znači da je sud sada blokirao tri četvrtine Kulmerovih dvora, ali i vrijedne nekretnine mahom na elitnim lokacijama te bankovne račune ostalih navedenih osoba. Zanimljivo je da su suokrivljenika tijekom prošle godine, prije formalnog otvaranja istrage, značajno opteretili svoje nekretnine, neki bankovnim kreditima, a neki zajmovima od trećih osoba. Navodno su pojedinim osobama blokirana i značajna financijska sredstva, ali ipak u puno manjem ukupnom iznosu od iznosa inkriminirane štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:36