DOBIO SPOR

Imunolog zviždač Srećko Sladovljev vraća se na posao i dobiva zaostale plaće

Srećko Sladoljev suspendiran je nakon što je upozorio na nejasan proces nabave cjepiva

ZAGREB - Srećko Sladoljev, suspendirani voditelj Odsjeka za interferon Imunološkog zavoda u Zagrebu, dobio je sudski spor protiv Zavoda koji ga je tužio za odavanje službene tajne.

Neregistrirano cjepivo

Sladoljev je u javnost izašao s podatkom da je Imunološki zavod naručio neregistrirano cjepivo protiv gripe u vrijednosti od 330 milijuna kuna.

Imunološki zavod Sladoljeva mora vratiti na posao te mu isplatiti i razlike u zaostalim plaćama. Naime, Sladoljev je od suspenzije početkom listopada 2009. primao samo polovicu redovne plaće. Kako je prvostupanjska sudska odluka nepravomoćna, Sladoljev se još nije vratio na posao u Zavodu, iako u obrazloženju Građanskog općinskog sudastoji da je odluka Imunološkog zavoda o njegovoj suspenziji bila nezakonita. Sladoljev zbog toga nije želio komentirati presudu, no ističe da je ponosan na hrvatsko pravosuđe.

Pitanje odgovornosti

Osim što je upozoravao na nejasan proces naručivanja i nabave cjepiva, Sladoljev je tvrdio i da se u javnosti nerealno prikazuje opasnost od virusa tzv. svinjske gripe.

Tvrdio je i da odgovornost za učinke i nuspojave cjepiva neće snositi proizvođač, nego Imunološki zavod, čiji je bio zaposlenik i član Nadzornog odbora. No, Uprava ga je zbog toga suspendirala i tužila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:09