UVJETI VLADE

INA: ‘Učinit ćemo sve da povećamo proizvodnju plina za deset posto‘

Prije svega se to odnosi na puštanje u proizvodnju postojećih plinskih polja i bušotina za koje se čekaju potrebne dozvole

Automatizirana plinska platforma kojoj je suvlasnik i INA/Ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix

Iz Ine su u srijedu poručili da će učiniti sve što je u njihovim tehničkim i tehnološkim mogućnostima kako bi ostvarili postavljen cilj o povećanju proizvodnje prirodnog za 10 posto do 31. ožujka 2024.

"Ina će kao i do sada poštivati sve odluke Vlade glede određivanja cijena energenata. Kada su u pitanju odredbe Uredbe o povećanju proizvodnje prirodnog plina za 10 posto u razdoblju od 1. listopada 2022. do 31. ožujka 2024., Ina će učiniti sve što je u njenim tehničkim i tehnološkim mogućnostima kako bi ostvarila postavljen cilj", navodi Ina u svom priopćenju.

Prije svega se to odnosi na puštanje u proizvodnju postojećih plinskih polja i bušotina za koje se čekaju potrebne dozvole, dodaju iz Ine.

Vlada je u srijedu donijela Uredbu o izmjeni i dopuni Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije kojom se, između ostaloga, nalaže Ini povećanje proizvodnje prirodnog plina za 10 posto u odnosu na planiranu proizvodnju prirodnog plina, sukladno tehničkim i tehnološkim mogućnostima, u razdoblju od 1. listopada 2022. do 31. ožujka 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:13