StoryEditor
POPUT ŠERIFA

INCIDENT ISPRED DOMA ZA STARIJE U SPLITU Policajac 'upao' novinarki i ekipi HTV-a usred javljanja uživo: 'Ajmo, ne želim vidjeti nikoga ovdje blizu!'

 
Ilustracija
 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Tijekom evakuacije štićenika doma u Vukovarskoj ulici Ivana Šilović, novinarka HRT-a imala je neugodno sučeljavanje s policijskim službenikom PU splitsko-dalmatinske Lukom Kokezom koji je usred javljanja televizijske ekipe uživo imao potrebu intervenirati na nimalo suptilan način, piše Slobodna Dalmacija.

Novinarka je upravo završila uzimanje izjave od ravnatelja doma Ivana Škaričića koji se udaljio od nje i krenuo prema domu. Put mu je prepriječio korpulentni policajac uz upit: "A vi ste?", a kada se ravnatelj predstavio, dozvoljeno mu je da nastavi prema zgradi doma.

Policajac se tada okreće prema televizijskoj ekipi koja je nastavila javljanje uživo i maše rukama uz povike: "Ajmo gospodo, ne želim vidjeti nikoga ovdje blizu! Ajmo, udaljite se!". Svojim ponašanjem ne samo što je naprasno prekinuo rad televizijske ekipe već im se obratio i na jako neugodan način.

Kada je novinarka Šilović u nevjerici dovela u pitanje njegovo ponašanje, uniformirani gospodin se vratio k njoj hodom šerifa s Divljeg zapada. Kada se predstavila i objasnila da nije u redu tako prekidati nečiji rad, policajac se predstavio: "Ja sam Luka Kokeza i ja odrađujem svoj posao..." i nastavio objašnjavati tonom i držanjem koji su daleko od civiliziranog ponašanja policijskog službenika.

Mahanje rukama prema novinarki upola nižoj i težoj od njega da bi pojačao dojam svojih riječi samo su dio nastupa splitskog policajca.

Cijeli događaj snimio je novinar portala Dalmacija danas i objavio ga na Facebooku.

PU splitsko-dalmatinska: 'Ispričavamo se zbog ponašanja našeg službenika'

Policijska uprava splitsko-dalmatinska oglasila se jutros o incidentu koji se sinoć dogodio ispred Doma za starije i nemoćne.

"U odnosu na ponašanje policijskog službenika ispred Doma za starije i nemoćne, u ime PU splitsko-dalmatinske ispričavamo se svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć tamo nalazili i svjedočili događaju sa snimke.

Policijski službenici angažirani su ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, a sve u cilju sprječavanja širenja zarazne bolesti, te kako bi prijevoz osoba prošao neometano.

Jedan policijski službenik se tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio bespotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnost i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju. Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni na koji način, kako i u kojem trenutku izdati upozorenje, te izvršiti naloženu zadaću.

Budući da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe želimo se ispričati novinarskoj ekipi Hrvatske televizije i novinarki Ivani Šilović.

Smatramo kako je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe radi čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo", stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 01:37