POLICIJA NA NOGAMA

INCIDENT O KOJEM BRUJE SVI U GRADU Tko je pakračkim medicinskim sestrama u kavu ubacio tablete?

Postoje sumnje da im je netko u cappuccino stavio tablete za mokrenje
Ilustracija

Neobični incident o kojemu već danima bruji grad zbio se u pakračkoj bolnici.

- U subotu su me nazvali iz bolnice i rekli da dvije medicinske sestre s internog odjela koje su radile u petak u prijepodnevnoj smjeni imaju zdravstvenih poteškoća i da su morale često ići mokriti. Kontaktirao sam doktoricu s odjela koja mi je to potvrdila. Jedna od sestara je u Daruvaru u Domu zdravlja zatražila i medicinsku pomoć, no drugi je dan ipak došla raditi, prepričava za 034portal.hr Krunoslav Kelemen, zamjenik sanacijskog upravitelja.

Kaže da još uvijek nema službenih podataka o čemu se točno radi, ali da postoje sumnje da im je netko u cappuccino stavio tablete za mokrenje.

- To samo po sebi i nije tako opasno, ali može biti. Sve ovisi o konstituciji i stanju organizma. Pojačano mokrenje izaziva gubitak kalija u organizmu što može dovesti do grčenja mišića pa time i srčanog te u najgorem slučaju može doći do zastoja rada srca – dodao je Kelemen.

Zbog svega se, kaže, nekoliko puta čuo sa sanacijskim ravnateljem dr. Željkom Glavićem nakon čega je obaviještena policija. Medicinske sestre su mlađe dobi te je možda u pitanju samo nečija neslana šala, no u pakračkoj će bolnici sutra biti održan sastanak svih zaposlenika bolnice.

- U tijeku su policijski izvidi. Razgovaramo sa svim sudionicima događaja kako bismo utvrdili ima li elemenata prekršaja ili kaznenog djela – doznaje 034portal.hr od Ivane Radić, glasnogovornice PU požeško-slavonske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 15:07