ZA KRAJ TROGODIŠNJEG MANDATA

INDIJSKI AMBASADOR POKAZAO UMJETNIČKU STRAST Naslikao predsjednicu, Plenkovićevu pobjedu na izborima, a evo kome je uručio sliku 'Kriza u Agrokoru'

 
 Facebook

Indijski veleposlanik u Hrvatskoj Sandeep Kumar koji napušta tu dužnost odlučio se od vodećih političkih čimbenika u Hrvatskoj oprostiti hvalevrijednim poklonima.

Zaljubljenik u umjetnost, putovanja i sport poklonio im je svoje slike nastale tijekom njegova trogodišnjeg boravka u Hrvatskoj.

Tako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od veleposlanika Sandeepa Kumara dobila na poklon vlastiti portret, dok je ministar gospodarstva Darko Horvat dobio sliku koju je Kumar nazvao 'Kriza u Agrokoru'.

Facebook

Izborniku nogometne reprezentacije Zlatku Daliću uručio je sliku koja predstavlja uspjeh Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je od veleposlanika sliku Zagrebačke katedrale, a premijer Andrej Plenković sliku na temu parlamentarnih izbora 2016.

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

Nacionalnoj galeriji moderne umjetnosti poklonio je sliku koju je nazvao 'Plutajući čamac u azurnom Jadranu'.

Indijski veleposlanik Sandeep Kumar strastveni je body builder, a još od studentskih dana njegovi su idoli bili Schwarzenegger, Stallone i Neven Čorak te indijski glumci. Niti u Zagrebu nije zapustio omiljeni sport. Četiri do pet puta tjedno odlazio je u teretanu. Također, redovito vježba jogu.

On je također i strastveni slikar, čija su mnoga djela krasila njegovu rezidenciju na Pantovčaku. Često je posjećivao muzeje i galerije i povremeno kupovao djela lokalnih umjetnika. Tako su neka od turbulentnih događanja u Hrvatskoj zadnje tri godine bila insipiracija za njegove slike, poput izbora 2016. i krize u Agrokoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:42