ODLIČNA GODINA

INFOGRAFIKA Planer za mini odmore: Pogledajte kako u 2012. uloviti čak 39 SLOBODNIH DANA!

Odličan svibanj: Praznik rada 2012. pada u utorak i s jednim danom godišnjeg u ponedjeljak moguće je spojiti četiri neradna dana. Slično je i na Tijelovo, 7. lipnja

ZAGREB - Godina koja je pred nama obiluje mogućnostima za kvalitetno igranje jednog od nacionalnih sportova - spajanje praznika i blagdana. Vješti igrači mogli bi tako u 2012. uhvatiti čak 39 slobodnih dana.

Biranje dana

Prva prilika za spajanje praznika dolazi već u siječnju, na blagdan Sveta tri kralja koji ove godine pada u petak, što s vikendom daje tri dana odmora. Uskrs ove godine slavimo u nedjelju 8. travnja, što s Uskrsnim ponedjeljkom daje dva dana odmora. No, prvi mali godišnji može se uzeti tek u svibnju.

Praznik rada, 1. svibnja, ove godine je u utorak. Tko vješto uzme jedan dan godišnjeg u ponedjeljak, kod kuće će provesti puna četiri dana. Slično se može učiniti i na Tijelovo, u četvrtak 7. lipnja, uzimanjem jednog dana godišnjeg odmora u petak.

Produženi vikend imat ćemo i krajem lipnja, 22. travnja, na Dan antifašističke borbe koji je u petak, a već u ponedjeljak obilježavamo Dan državnosti, što daje četiri slobodna dana. U kolovozu je Dan domovinske zahvalnosti, 5., no on pada u nedjelju. Ali, za Veliku Gospu, u srijedu 15. kolovoza, možemo uzeti dva dana godišnjeg odmora pa kod kuće provesti čitavih pet dana.

Dan neovisnosti

Na Dan neovisnosti, u ponedjeljak 8. listopada, imamo tri slobodna dana, a na Sve svete, 1. studenoga, koji padaju u četvrtak, s petkom kao jednim danom godišnjeg slobodni smo četiri dana. Vikend od 5 dana dolazi i za Božić, koji 2012. slavimo u utorak.

S vikendom, jednim danom godišnjeg u ponedjeljak i Štefanjem u srijedu u Božiću možemo uživati punih pet dana. Dan manje možemo slaviti novu 2013. ako na silvestarski ponedjeljak uzmemo jedan dan godišnjeg , što s vikendom daje četiri slobodna dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2022 13:23