ŠTETA 11.800 EURA

Informatičar u osječkom ŽDO-u prisvajao službene mobitele i neovlašteno ugovarao pretplatničke ugovore

Čim se doznalo za sumnju, dotični je suspendiran sa svog radnog mjesta, a kazneno je prijavljen zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Ilustrativna fotografija

 Borna Jaksic/CROPIX

Službenik Županijskog državnog odvjetništva kazneno je prijavljen USKOK-u zbog sumnje da je "prekoračio ovlasti u službi tako što je prisvajao mobilne telefone i druge uređaje namijenjene za službene potrebe tijela u kojem radi". Priopćili su to iz PU osječko-baranjske, čiji su policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim Osječaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Riječ je o službeniku zaduženom za informatičku podršku, a inkriminirano razdoblje je od 3. siječnja 2019. do 31. kolovoza 2022. godine. Osim za prisvajanje mobitela, 44-godišnjak se tereti i za "neovlašteno ugovaranje pretplatničkih odnosa s teleoperaterom za pružanje mobilnih i internetskih usluga, za što je potpisao zahtjeve koje je neovlašteno i bez odobrenja ovjerio pečatom tijela u kojem je zaposlen".

Iz policije su priopćili kako je opisanim radnjama Županijskom državnom odvjetništvu pričinio materijalnu štetu veću od 11.800 eura, a kaznena prijava odnosi se na zlouporabu položaja i ovlasti.

Čim se doznalo za sumnju, informatičar je suspendiran sa svog radnog mjesta, a kako neslužbeno doznajemo, u osječkom ŽDO-u mnogi su ostali iznenađeni postupcima svog kolege za kojeg su u stručnom smislu imali samo riječi hvale.

Inače, prije godinu dana u ŽDO-u u Osijeku imali su sličnu aferu. Tad je iz službe morala otići savjetnica, i to nedugo nakon što je imenovana na dužnost zamjenice županijskog državnog odvjetnika, što je ubrzo povučeno, kad se otkrilo da je u jednoj osječkoj trgovini pokušala otuđiti serum za čišćenje lica u vrijednosti od 250 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:21