ULAGANJE

INFORMATIČKI GIGANT IZ AMERIKE ŽELI DOĆI U HRVATSKU Na pomolu je velika investicija: 'Žele graditi golemi centar ne terenu od 49 hektara!'

Ilustracija
 Pixabay

Osim IBM-a, u Hrvatsku bi uskoro mogao doći još jedan informatički div. Tako barem proizlazi iz onoga što nam je rekao Mato Čičak, načelnik Općine Rugvica, koji tvrdi da je već obavio nekoliko razgovora s predstavnicima jedne velike američke tvrtke iz IT sektora.

- Kod nas su na razgovorima prije nekoliko mjeseci bili predstavnici jednog investitora iz SAD-a. Rekli su nam da se radi o velikoj kompaniji iz IT sektora, ali odbili su reći o kome je točno riječ jer očito još razmišljaju. Zanima ih teren od 49 hektara blizu Ikee, na kojem bi na 20 hektara gradili veliki data centar - otkriva Čičak.

Dodaje da to nisu bili prvi razgovori s tim potencijalnim investitorom. Razgovori se vode u suradnji s Agencijom za investicije i konkurentnost (AIK). Čičak kaže da mu je zasad jedino poznato to da se ne radi o IBM-u.

Podsjetimo, upravo se Rugvica prošle godine spominjala kao lokacija za IBM-ovu investiciju. Te je informacije, međutim, naknadno odbacio Damir Zec, šef ovdašnjeg IBM-a.

Prema neslužbenim informacijama, IBM se lani doista zanimao za Rugvicu, ali je na kraju odustao. Ipak, budu li pregovori o kojima Čičak govori dali rezultata, oni će pokazati da se Hrvatska definitivno učvrstila na svjetskom zemljovidu IT biznisa i da je sve interesantnija i velikim igračima iz tog sektora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:05