OBJAVILI NA FACEBOOKU

INICIJATIVA 'NAROD ODLUČUJE' TVRDI DA IMA POTREBAN BROJ POTPISA ZA REFERENDUM O PROMJENAMA IZBORNOG SUSTAVA 'Narod je odlučio: Imamo referendum!'

 
Zvonimir Troskot iz inicijative 'Narod odlučuje'
 Goran Mehkek / CROPIX

Iz inicijative Narod odlučuje, koja je protekla dva tjedna organizirala prikupljanje potpisa s ciljem raspisivanja referenduma o izbornim promjenama, u utorak navečer izvijestili su da su prikupili dovoljan broj potpisa potrebnih za tu svrhu.

- Narod je odlučio: Imamo referendum!, naveli su iz inicijative na Facebooku, ne spominjući koliko su potpisa prikupili.

Zvonimir Troskot potvrdio je tu informaciju za Jutarnji list u utorak navečer, nekoliko minuta nakon objave na Facebook profilu Inicijative.

- Da, točno je, imamo potreban broj potpisa. To je sve što za sada mogu reći, a potpunu informaciju o broju potpisa, kao i sve detalje, iznijet ćemo na tiskovnoj konferenciji u četvrtak. Pozvani su predstavnici svih hrvatskih medija i svi zainteresirani, rekao nam je Troskot, osjetno zadovoljan rezultatima brojanja potpisa.

N1 neslužbeno doznaje kako je inicijativa debelo premašila broj potpisa te da su ih skupili oko 450.000.

Za raspisivanje referenduma potrebno je prikupiti potpise 10 posto birača, odnosno 374.470 potpisa.

Iz inicijative su, neposredno nakon isteka dvotjednog roka za prikupljanje potpisa, u prvi tren rekli da ne znaju koliko ih imaju, odnosno da ih još zbrajaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 19:51