POZVANA I POLICIJA

Inicijativa ‘Referendum za Lungomare‘ tvrdi: ‘Grad Pula i investitor opstruiraju prikupljanje potpisa‘

‘U nedjelju nam je volontere i volonterke koji su na Lungomaru skupljali potpise uznemiravao investitor. Na javnom dobru‘

Aleksej Orel, član inicijative za referendum protiv hotela na Valkanama

 Goran Sebelic/CROPIX

Građanska inicijativa "Referendum za Lungomare", koja prikuplja potpise za referendum o gradnji hotela na Valkanama, u ponedjeljak se osvrnula na dosadašnji tijek prikupljanja potpisa te su upozorili kako Grad Pula i predstavnici investitora opstruiraju njihov rad.

- U nedjelju nam se dogodilo da nam je volontere i volonterke koji su na Lungomaru skupljali potpise uznemiravao investitor. Na javnom dobru. Volonterke i volontere pokušao je otjerati Stevan Muidža, predstavnik investitora u budući hotel na Valkanama - pojasnila je na konferenciji za novinare članica Inicijative Ivana Nataša Turković.

Pozvana je, kaže, i policija koja je utvrdila da se štand nalazi na javnoj površini, a Muidža je prijetio tužbom.

- Mi smo zadnja linija obrane, ne samo Pule, nego cijele Istre i jadranske obale - rekao je Aleksej Orel, član inicijative za referendum protiv hotela na Valkanama.

Orel je ustvrdio da ih Grad Pula opstruira i po pitanju lokacija za prikupljanje potpisa. Kaže da su dobili samo originalnih 10 lokacija, a na zahtjev za novih 13 nije im uopće odgovoreno.

- Gradonačelnik je obećao da neće opstruirati akciju. U ponedjeljak smo poslali zahtjev za nove štandove, vraćen nam nije. Nakon toga došla je izjava gradonačelnika da nije za referendum, što je vrhunac nedemokratičnosti. Najradije bi opozvao referendum kao instituciju. Zahtjevi mu stoje na stolu - rekao je Orel.

Pojasnio je i kako ne mogu skupiti dovoljan broj potpisa na uvijek istih 10 lokacija gdje prolaze uglavnom uvijek isti ljudi.

Odgovarajući na upit o broju prikupljenih potpisa, Orel je rekao da nemaju točan broj.

- Nemamo brojku koja nam je potrebna, ali nismo ni daleko od nje - izjavio je Orel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:14