REPOVI

INSPEKCIJA RADA IZDALA PREKRŠAJNI NALOG TEXO MANAGEMENTU Bivša firma bivšeg izvanrednog povjerenika Agrokora u problemu zbog prekasne odjave Ramljaka

 Goran Mehkek / CROPIX

Bivšem poslodavcu bivšeg izvanrednog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka, tvrtki Texo Management, prijeti kazna do 50.000 kuna jer svojeg bivšeg zaposlenika nije na vrijeme odjavila, javlja Nova TV.

Ramljak je s tom tvrtkom prekinuo radni odnos 10. travnja prošle godine, ali je formalno odjavljen tek 20 dana kasnije što predstavlja prekršaj jer poslodavac mora radnika odjaviti u roku od 24 sata nakon prestanka radnog odnosa.

- Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje proveo je postupak za utvrđivanje staža gospodina Ante Ramljaka za vrijeme rada u tvrtki Texo Management, izdano je rješenje koje je dostavljeno i stranci i poslodavcu te smo utvrdili da je došlo do određenih nepravilnosti. Inspektorat rada u čijoj domeni je inspekcijski nadzor je pokrenuo odnosno izdao prekršajni nalog sukladno tim nepravilnostima, kazao je za Novu TV ravnatelj HZMO-a Josip Aladrović.

Kazna za ovakav prekršaj, prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, iznosi između 5.000 i 50.000 kuna.

Izvanredna uprava Agrokora tvrdila je da je Texo Management s Ramljakom prekinuo radni odnos istoga dana kad je ovaj imenovan za izvanrednog povjerenika, odnosno 10. travnja 2017.

- Ante Ramljak nije zaposlenik Agrokora i nema s Agrokorom ugovor o radu već od 10. travnja prošle godine iz bruto iznosa naknade koju prima plaća zakonom propisane doprinose i poreze sukladno obračunu ugovora o djelu. Provjerom kod bivšeg poslodavca nakon sjednice Odbora za gospodarstvo održane prošlog tjedna, Ante Ramljak je utvrdio da ga je Texo Management formalno odjavio 30. travnja 2017. godine. Datum formalne odjave, koja ja uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo Managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika, poručili su tada iz Agrokora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:22