REZULTATI

Inspekcija ušla u azil Dumovec, pronađena je tek jedna nepravilnost

Jedina nepravilnost koju su našli vezana je za pseće putovnice
 Goran Mehkek/Cropix

Nakon pisanja Jutarnjeg lista o stanju u azilu Dumovec, jučer je tamo u izvanredan nadzor stigla i veterinarske inspekcija. Objavljeno je to na službenoj stranici te organizacije na Facebooku, gdje su objavili cijeli spis. U njemu se nalazi opis zatečenog stanja i, da skratimo, inspekcija tvrdi da je sve u redu.

Inspektori su tako jučer utvrdili da je karanteni broj pasa čak i manji od dozvoljenog broja, da su u azil primljeni po propisima, a utvrdili su i kako su sve eutanazije izvršene “temeljem stručnog mišljenja veterinara – teško i neizlječivo zdravstveno stanje”. Nisu našli ni nepravilnosti što se tiče otpuštanja psa iz ambulante.

image
Azil Dumovec

Jedina nepravilnost koju su našli vezana je za pseće putovnice. Utvrđeno je kako u njih nisu upisivani podaci o vlasništvu, no razlog tome je što se često psi vraćaju u sklonište, pa treba ispisivati nove knjižice. Inspektori su ustanovili da njih devet nema upisane nove podatke o vlasništvu, no zato su svi podaci uredno upisani u državni sustav, Lysacan.

U Dumovcu se sada nalaze 72 psa, a kapacitet je 84 kaveza. Boksevi su uredni, čisti, u kućicama su deke, zdjelice su čiste, a u njima ima hrane i vode. U nekim boksevima nalaze se i grijalice, koji se prema potrebi uključuju. Naveili su i kojim markama hrane pune pseće zdjelice (nećemo ih navoditi kako ih ne bismo reklamirali), no to je sasvim solidna hrana.

Sve u svemu, problema nema. Stanje u Dumovcu je savršeno. Barem tako tvrdi inspekcija...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:52