SLIJEDI IM KAZNA

INSPEKTORI NA TRŽNICI KOD KVATERNIKOVA TRGA Pozatvarali niz lokala koji su kršili zabranu, uključujući restoran, buregdžinicu i poznatu slastičarnicu

 

Počela je velika akcija zatvaranja ugostiteljskih objekata u Zagrebu koji se ne pridržavaju zakonskih odredbi o zabrani rada, a među prvima su fasovali objekti na Kvaternikovom trgu odnosno na placu.

Konkretno, inspektori na području tržnice otkrili su četiri lokala koja se nisu pridržavala propisa te su, umjesto da budu zatvoreni ili obavljaju samo dostavu, normalno primali goste.

Među njima je jedan restoran, jedna prodavaonica bureka, jedna prodavaonica s ribicama te još jedan ugostiteljski objekt, a zatvorena je i jedna poznata slastičarnica u blizini placa.

- Strašno, ne samo da su primali goste, nego su radili i posluživali hranu bez maski, doznajemo od jednog izvora.

Državni inspektorat od danas je dobio ovlasti da uz krizni stožer provodi nadzor ugostiteljskih objekata te je na terenu diljem zemlje 50 inspektora.

Prekršiteljima prijeti kazna od pet tisuća kuna za pravnu te 3 tisuća kuna za odgovornu osobu, a određeno im je i pečaćenje objekta u trajanju zabrane rada koju je propisao stožer.

- Ta zabrana je izrečena zasad u trajanju od 30 dana, a to sad znači da ovih pet objekata u tom periodu više neće moći raditi niti dostavu, doznajemo od jednog izvora.

Poslijepodne je Inspektorara stigla informacija da su zatvorena još pet ugostiteljskih objekata u Rijeci, te jedan fast food u Šibeniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2023 18:57