VLASNIKU 30.000 KN KAZNE

Inspektori zapečatili teretanu na Trešnjevci: ‘Ne možemo raditi čak ni online treninge‘

Vlasnik Andrija Klarić jučer je predan pritvorskom nadzorniku, a trebao bi biti saslušan u poslijepodnevnim satima
Policijska intervencija u ponedjeljak u II. Zagorskoj ulici na Trešnjevci
 Darko Tomas/Cropix

Državni inspektorat zapečatio je jučer navečer vrata teretane Quantum Premium Gym na zagrebačkoj Trešnjevci, koja je jučer dospjela na naslovnice medija jer ju je vlasnik Andrija Klarić u rano jutro otvorio unatoč zabrani Nacionalnog stožera civilne zaštite.

On je, podsjetimo, priveden i predan pritvorskom nadzorniku, a prema neslužbenim informacijama tek iza 16 sati trebao bi biti saslušan u tužiteljstvu nakon čega će biti odlučeno što će dalje biti s njime.

U međuvremenu, o pečaćenju objekta izvijestili su na službenoj Facebook stranici teretane.

- Danas, satima nakon uhićenja vlasnika naše teretane, na naš gym stavljen je pečat koji znači, ne samo da ne možemo raditi unutra, već i to da ne možemo unutra ući po naše stvari ili voditi online trening. Ne znamo još koliko će pečat biti na vratima, ali koliko god bude, on nas ne spriječava da dođemo na Trg bana Josipa Jelačića u srijedu 3.2.2021. Svi se vidimo u srijedu da damo potporu trenerima, ugostiteljima i svima nama kojima je zabranjen rad u ovoj COVID krizi! - napisali su u poruci podrške Klariću.

- Zdravlje je izbor svakog pojedinca, redovita tjelovježba je jedan od ključnih elemenata jakog imunološkog sustava! Zajedno protiv pandemije u borbu protiv virusa! - dodali su.

Podsjetimo, policija je jučer izdala priopćenje u kojem objašnjavaju kako se 51-godišnjeg vlasnika teretane sumnjiči za kazneno djelo širenja zarazne bolesti iz čl. 180. stavka 1. Kaznenog zakona, što bi značilo da mu, bude li optužen, prijeti i do dvije godine zatvora.

Dodatno, kako javlja N1, izrečeno mu je 30.000 kuna kazne. Točnije, deset tisuća kuna njemu kao odgovornoj, a 20 tisuća kuna pravnoj osobi odnosno tvrtki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:44