MIGRANTI

Intenzivna potraga za nestalom djevojčicom iz skupine migranata na području Slunja

Policija je zajedno s pripadnicima Oružanih snaga RH odmah započela s poduzimanjem mjera intenzivnog traganja za nestalom djevojčicom
Ilustracija
 Robert Fajt/Cropix

Još nije pronađena nestala djevojčica iz skupine migranata na slunjskom području, za kojom policija i pripadnici Oružanih snaga RH poduzimaju intenzivne mjere potrage, izvijestila je u nedjelju Policijska uprava karlovačka.

Policija podsjeća da su u petak, 28. kolovoza, na Vojnom poligonu Eugen Kvaternik pored Slunja pripadnici Oružanih snaga RH pronašli skupinu od 13 stranih državljana za koje se sumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske i koji su prijavili da se iz njihove skupine navodno izgubila 11-godišnja djevojčica.

O navedenom događaju obavještena je policija koja je zajedno s pripadnicima Oružanih snaga RH odmah započela s poduzimanjem mjera intenzivnog traganja za nestalom djevojčicom.

Do sada poduzete mjere i radnje traganja nisu rezultirale pronalaskom djevojčice, za kojom je ujedno raspisana potraga, kao i objava u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Svi pronađeni strani državljani, od kojih je sedam punoljetno i šest maloljetno, izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu, priopćila je PU karlovačka.

Vezano za prijavu nestanka djevojčice nastavlja se s mjerama traganja, uključujući i intenzivnu međunarodnu suradnju sa susjednim zemljama kako bi nesporno utvrdili identitete osoba, kao i registracije osoba u sustavima azila susjednih zemalja, dodaje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:30