PLENKOVIĆ NA VLADI

‘Interes opada, a minimum što možemo učiniti je da se cijepimo ako je Vlada osigurala besplatno cjepivo‘

Premijer kaže da se situacija popravila, ali da u Hrvatskoj pada interes za cijepljenjem
Andrej Plenković
 Damjan Tadic/Cropix

U 12:40 počela je sjednica Vlade, a premijer Andrej Plenković se u uvodnom govoru osvrnuo na situaciju s koronavirusom i cijepljenjem u Hrvatskoj. Rekao je da se epidemiološka situacija poboljšava te da je sjeverni dio Hrvatske u zelenoj zoni.

- Uočili smo usporen tijek dinamike cijepljenja prvom dozom. Pao je interes među našim sugrađanima. Molimo sugrađane da slijede upute struke, a to je da je cijepljenje najbolja metoda obrane. Vlada je osigurala velike količine cjepiva, do 30. 6. imat ćemo oko tri milijuna i 300 tisuća doza pristiglih u Hrvatsku, rekao je.

- Minimum što možemo učiniti je da se cijepimo ako je Vlada osigurala besplatno cjepivo. Ima zemalja koje imaju puno manje cjepiva i imale bi rado koliko ima Hrvatska. Molim sve još jednom da učine maksimalan napor da se brojke cijepljenih povećaju i da krenemo u turističku sezonu, rekao je Plenković.

- Sudjelovanje na obilježavanju dana sisačko-moslavačke županije je važna tema, to je važna županija nakon potresa i ekonomske tranzicije, predstavlja prioritet, organizirat ćemo sastanak radne skupine kako bi napravili plan gospodarskog oporavka i demografske revitalizacije, dodao je Plenković.

Rekao je i kako će spomenuti i izložbu povodom obljetnice Hrvatskog proljeća.

- Možete ju posjetiti u SC-u, vrlo je korisna, informativna, evocira izuzetno važno razdoblje suvremene hrvatske povijesti. S nama je bila i potpredsjednica Svjetske banke, imamo jako dobru suradnju. Mogućnosti savjetodavnih usluga su velike, spremni su nam pomoći na obnovi Banovine, rekao je Plenković.

Spomenuo je i jučerašnji susret s Erdoganom.

-To je potvrda dobre suradnje s Turskom, Hrvatska tu ima važnu ulogu. Dobro je da stalno projiciramo politiku odgovornosti i suradnje, povećavanja ulaganja i trgovinske razmjene, prateći globalne trgovinske trendove, rekao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:20