SCENA U SUKOŠANU

INTERVENTNA NA NOVOJ DRAMATIČNOJ DELOŽACIJI Osmeročlana obitelj prijetila da će skočiti s kuće

 USTREAM / Živi Zid

SUKOŠAN - U Sukošanu u blizini Zadra, nakon dvosatne intervencije policije, deložirana je osmeročlana obitelj Koljđeraj, iako su članovi Udruge Živi zid pokušali spriječiti deložaciju.

Zaključali su se u kuću zajedno s članovima obitelji Koljđeraj, a budući da su se aktivisti popeli i na krov, bilo je potrebno koristiti vatrogasni trampolin kako bi se mogli sigurno spustiti.

"Ukupno 17 članova udruge odvedeno je na kriminalističku obradu zbog ometanja sudskog izvršitelja u radu", rekao je glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan i dodao kako je intervencija u Sukošanu završena, a obrada je u tijeku.

Novi vlasnik Stefan Kurilić s otoka Paga ušao je u posjed, a kuću je kupio prije 15 godina na javnoj dražbi.

Iz udruge pak tvrde kako je obitelj iz kuće, vrijedne više od dva milijuna kuna, deložirana zbog duga od 66.000 švicarskih franaka i da se u tom slučaju radi o kršenju zakona i temeljnih ljudskih prava te zlouporabi pojedinih sudaca.

"Obitelj Koljđeraj svoj dom gubi na temelju nezakonitog i neosnovanog uknjiženja ovrhovoditelja na njihovu nekretninu, a što obitelj želi i može dokazati. U tu svrhu pokrenuli su i nekoliko parničnih i kaznenih postupaka, no sud je bio ustrajan da izvrši deložaciju i tako osam članova obitelji učnini beskućnicima", napominju iz Živog zida. Poručuju da će svoju podršku dati svakoj obitelji koja se nađe u sličnoj situaciji.



Broadcast live streaming video on Ustream

Dug zbog kojega je kuća prodana, Kojođeraj je naslijedio od roditelja, javlja Zadarski.hr.

Veliki balon ispod kuće postavljen je zbog osiguranja, a kako javlja RTL, u jednom trenutku članovi obitelji popeli su se na krov dvokatnice te su prijetili kako će skočiti ukoliko se nastavi deložacija

Deložaciji je prisustvovala i Dubravka Jasika, koja je prije nekoliko dana izbačena iz svoje kuće u Sv. Filipu i Jakovu. Pozvana je bila i hitna pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:44