POLICIJA NA NOGAMA

INVAZIJA PROSTITUTKI NA SPLIT Dolazak ratne tvrđave alarmirao noćne dame iz Srbije i Crne Gore, za Amerikance su podigle i cijene!

'Kažnjava se isključivo organiziranje prostitucije, podvođenje te druga kaznena djela povezana s tim'
 Facebook: USS Harry S. Truman

Dolazak američkog nuklearnog nosača zrakoplova USS Harry S. Truman s oko 5500 članova posade u Split mogao bi stvoriti novo “zlatno doba” prostitucije u tom gradu. Pojavile su se informacije da je, uoči dolaska broda, primijećeno organiziranje većih skupina prostitutki. Po pisanju Slobodne Dalmacije, jedan je crnogorski svodnik angažirao skupinu oko 40 “dama noći” iz Srbije i Crne Gore koje će biti na raspolaganju vojnicima.

Cijene rastu

Informacije o tome pojavile su se i na portalu cro-escort.com, forumu na kojem članovi razmjenjuju svoja iskustva s prostitutkama, a na jednoj od sekcija nalaze se i vrlo detaljni oglasi na kojima se djevojke i žene reklamiraju s fotografijama. Ipak, članovi komentiraju da se djevojke u Splitu još nisu pojavile i da bi trebale stići idući tjedan. Javna je tajna da dolazak velikih vojnih brodova sa sobom često povlači bujanje industrije najstarijeg zanata. Pa dok se ljeti najveći dio prostitucije odvija na jahtama, očekuje se da će vojnici usluge koristiti diljem Splita, vjerojatno u unajmljenim prostorima i hotelskim sobama.

Cijene usluga, po informacijama koje razmjenjuju korisnici, kreću se od 300 do 500 kuna za pola sata te od 700 do 1000 kuna za sat s izabranom djevojkom, no dolazak stranaca uvijek je razlog za povećanje cijene pa se očekuje da bi djevojke mogle zaraditi i 500 eura za susretu. Ove i prošle godine u Dalmaciji je razbijeno nekoliko lanaca prostitucije pa je vjerojatno to razlog “uvoza” prostitutki iz susjedstva.

‘Uvoz’ iz susjedstva

U splitskoj policiji kažu da zasad nemaju informacija o većem dolasku prostitutki. Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić rekla je da nemaju praksu komentirati medijske izvještaje. Ipak, kaže, treba znati da pružanje usluga više nije kažnjivo za prostitutke nego je u domeni prekršaja.

- Kažnjava se isključivo organiziranje prostitucije, podvođenje te druga kaznena djela povezana s tim - rekla je A. Lolić.

U konkretnom slučaju, kad bi se doista radilo o makrou s 40-ak “djelatnica”, bila bi riječ o kaznenom djelu podvođenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:12