JOSIP ATALIĆ

Inženjeri u Petrinji: ‘Pokušat ćemo tamo preslikati isti model koji smo primjenili u Zagrebu‘

Neslužbeno doznajemo da se, dižu sve potrebne karte i aplikacija Collector
Atalić i građevinari u zgradi poglavarstva u Petrinji pripremaju prve aktivnosti na pregledima oštećenih zgrada
 Jutarnji List

Josip Atalić, profesor s Građevinskog fakulteta u Zagrebu i koordinator pri Hrvatskom centru za potresno inženjerstvo, oko deset sati nam je kazao da se zajedno s desetak inženjera vozi prema Petrinji.

U suradnji s MUP-om će se organizirati stožer za prijem inženjera, a neslužbeno doznajemo da se, dižu sve potrebne karte i aplikacija Collector. Zasad još nema podataka o razmjerima štete, ali pozivi će ići čim se postavi sustav, trenutno se oslanjaju na lokalne inženjere i skupljamo informacije.

Građevinski fakultet Sveučilista u Zagrebu je u suradnji s Hrvatskom komorom inženjera građevinarstva organizirao preglede u Zagrebu, pa su se, doznajemo, uključili kako bi sa svojim znanjem i educiranim timovima pomogli i Petrinji i Sisku.

- Pokušat ćemo tamo preslikati isti model koji smo primjenili u Zagrebu, dakle popisati svu nastalu štetu. Već se javljaju dobrovoljci, pokušavaju ishoditi propusnice. Prema slikama koje smo dosad vidjeli štete su manje, ali slične kao i one koje su se dogodile u Zagrebu u ožujku. Stradali su dimnjaci i zabatni zidovi, a javljaju se i neki iz Zagreba da su im se pukotine proširile - rekao nam je Atalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:39