NIJE MOGAO GLEDATI KAKO PATI

IPAK ĆE MU SUDITI Podignuta optužnica protiv oca: Iz milosrđa je nepokretnoj kćeri prerezao vene i dao smrtonosnu dozu tableta!

Hrvatsko zakonodavstvo ne poznaje ubojstvo iz milosrđa

SISAK - Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podignulo je optužnica protiv Jose Gregurića (56), koji je 8. listopada nepokretnoj kćeri Marijani (23) dao tablete i izrezao je po ruci. Isto je napravio i sebi. Ona je umrla, a njega su liječnici uspjeli spasiti. Liječen je u Neuropshijatrijskoj bolnici u Popovači, a uskoro će mu suditi.

Otac je još u bolnici u Sisku, na dan pokopa svoje kćeri, policiji priznao da je dao tablete i zarezao žile na ruci svojoj kćeri jer više nije mogao više podnijeti njene patnje.

Doznajemo kako Županijsko državno odvjetništvo nije moglo izbjeći podizanje optužnice jer hrvatsko zakonodavstvo ne poznaje ubojstvo iz milosrđa, a bolesna kćer nije mogla tražiti oca da joj uzme život, jer nije bila svjesna.

Zakonom je za ovakvo djelo ubojstva propisana kazna zatvora od pet do 15 godina, a nesretni otac - ubojica kćeri iz milosrđa, kako nam kažu odvjetnici i suci s kojima smo razgovarali, neće moći dobiti manje od dvije godine zatvora, iako će i ŽDO i Sud najvjerojatnije uvažiti sve olaktno okolnosti i primijeniti sve mogućnosti ublažavanja kazne.

Lijepa Marijana Gregurić, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, posljednje tri godine života bila je nepokretna. Do 2009. godine bavila se manekenstvom, trenirala kick boxing i nosila revije.

No tada su započele glavobolje i liječnici su joj otkrili tešku bolest - bolovala je od složene anomalije žila u centru mozga. Operirana je tri puta, pomoći nije bilo. S operacije u Zagrebu vratila se potpuno nepokretna, a nije se mogla koristiti ni invalidskim kolicima. Ostatak života je vegetirala.

Kako se početkom listopada stanje njegove kćeri dramatično pogoršavalo, a time i njezine muke i agonija, otac je odlučio prekratiti patnju svoje kćeri. Dao joj je neutvrđenu količinu tableta i nanio reznu ranu na zapešću ruke. Isto je učinio i sebi, popio je tablete i razrezao si žile na ruci.

Marijana je umrla u ponedjeljak u 8.30, sat vremena nakon što je prevezena kolima hitne pomoći u sisačku bolnicu, a ocu su liječnici spasili život. Sada će na sudu još jednom proći kroz sve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:53