KRAJ TOPLINSKIH UDARA

Ipak podnošljiviji kolovoz? Temperature se više neće penjati iznad 29°C, a najavljena je i serija pljuskova

Prema prognozama AccuWeathera temperature se od nedjelje neće penjati iznad 29°C, a najavljena je i serija pljuskova
 Accuweather/CROPIX

Meteorolog Zoran Vakula objavio je nedavno dugoročnu prognozu prema kojoj se očekuje da će kolovoz biti topao i sunčan. Štoviše, prognoze za kolovoz, kazao je, daju prilično veliku vjerojatnost za njegovu iznadprosječno visoku srednju mjesečnu temperaturu zraka.

Pritom će vjerojatno najtoplije biti u prvom tjednu kolovoza, tijekom kojeg se valja prilagoditi novom toplinskom valu koji može utjecati na zdravlje, i to ponegdje već od četvrtka te gotovo diljem Hrvatske.

Potvrđuje to i mjesečna prognoza najpoznatijeg svjetskog meteorološkog servisa AccuWeather, koji je za naredna tri dana izdao crveno upozorenje za Jadran, a narančasto za ostatak zemlje - zbog ekstremno visokih temperatura.

Međutim, čini se kako će se nakon subote situacija promijeniti, barem što se tiče Zagreba.

Naime, kako prognozira AccuWeather, od nedjelje se temperature više neće penjati iznad 29°C, a najavljena je i kiša u noći na ponedjeljak.

image

Prognoza za Zagreb

Accuweather

Osim kiše, mjestimično će biti i grmljavinskog nevremena, a pljuskove i naoblaku meteorolozi najavljuju sve do iduće nedjelje, kada ponovno kreće serija sunčanog vremena. No i tada će temperature u metropoli biti manje od 30 pa se oni koji će kolovoz provesti na asfaltu barem neće "topiti" od vrućine.

Ovakve dugoročne prognoze nisu pouzdane pa su promjene još moguće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:50