AKCIJA AGRAM

ISCURILI NOVI DETALJI RAZGOVORA: SNIMKE KOJE SU POSTALE DIO OPTUŽNICE Bandić Pripuza zvao kodnim imenom 'Kondor'

Imotski, 121209.I imotski se nasao na karti predizborne turneje Milana Bandica. Blizina Hercegovine dovela je puno Bandicevih Hercegovaca. Pomalo iznenadjujuce je da su imotski poduzetnici, dojucerasnji HDZ-ovci, javno stali iza Milana Bandica.Na fotografiji: Milan Bandic.Foto: Branimir Boban / CROPIX
 Branimir Boban / CROPIX

U javnost su procurili novi detalji razgovora između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Petra Pripuza, predsjednika Uprave CEZARA te suvlasnika tvrtke za prikupljanje i preradu otpada CIOS, javlja HRT.

Razgovori su tajno snimljeni tijekom PNUSKOK-ove akcije Agram, u kojoj su u listopadu 2014. uhićeni su Bandić i Pripuz te još 10-ak osoba pod sumnjom da su koruptivnim radnjama oštetili Zagreb za milijunske iznose.

Snimljeni razgovori koji su postali dio optužnice navodno upućuju na to da je Milan Bandić posao zbrinjavanja glomaznog otpada dodijelio protuzakonito.

Kondor iz snimke jednog razgovora je navodno Petar Pripuz, 'hrvatski kralj otpada'.

Druga objavljena snimka upućuje na to da je Bandić, čini se, tražio da kći njegova rođaka dobije bolje radno mjesto, odnosno plaću.

Od podizanja optužnice prošlo je gotovo mjeseca dana, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:40